Parlem amb Pedro Porta, Soci Fundador de Solgar España i Director General de Suplementos Solgar S.L. amb motiu de la celebració del Solgar Masterclass Tour 2014-2015 el diumenge 9 de novembre a Barcelona, amb tres ponències: Complements Alimentaris i Salut Bucodental, Estrès oxidatiu i Nutrients i Funció Cerebral

(Imatge: Pedro Porta amb la seva esposa a la Masterclass)

Bio Eco Actual
Estàs satisfet de l’assistència de públic al Masterclass de Solgar d’avui 9 de novembre a Barcelona?

Pedro Porta
Nosaltres hem comptabilitzat una assistència una mica per sobre dels dos-cents assistents, i tenint en compte el dia tan especial que és avui a Catalunya, a Barcelona, i que així com fa vint anys érem de les poques empreses que fèiem formació realment amb continguts científics, avui, afortunadament, hi ha altres empreses, altres laboratoris que donen formacions, avui en dia la dificultat per al que vol formar-se és la de determinar a qui li dedica el temps, quan i com.

Dit amb tots aquests elements sí, estem molt contents, hem tractat de fer un pas en innovació en tenir tres ponents amb tres continguts diferents, amb un suport d’un manual que sempre fem molt important, i el que any a any es vagi superant el nombre d’assistents, quan és una cosa que és gratuïta, que la gent ve a formar-se pel seu propi interès, on no té major estímul que la pròpia formació, sí, estic súper satisfet, a més la gent està contenta, la gent quan no li agrada alguna cosa se’n va i d’aquí em sembla que no ha marxat ningú i a més és un esdeveniment llarg, que són gairebé quatre hores de formació.

panoramica

Bio Eco Actual
Quin perfil té l’assistent?

Pedro Porta
Fonamentalment jo diria que hi ha tres tipus d’assistents, primer, hi ha els terapeutes, per a nosaltres el terapeuta és tot aquell expert o erudit en teràpies naturals que utilitza aquestes teràpies naturals per a la sanació o el manteniment de la salut dels seus pacients; segon, cada vegada hi ha més metges que es dediquen a les teràpies naturals com a teràpies de suport, també n’hi ha algun aquí; i tercer, els nutricionistes. També hi ha dos grans blocs que són les farmàcies expertes o especialitzades en complements alimentaris i les botigues de productes naturals que són el nostre canal per excel·lència, el nostre canal comercial.

Bio Eco Actual
Creus que la formació del terapeuta s’ha de posar al dia contínuament?

Pedro Porta
Si, qualsevol professional que té a veure amb productes naturals saludables ha de reciclar-se, estar al dia.

Bio Eco Actual
Què destacaries de les ponències de la Masterclass?

ponenciasPedro Porta
estacaria tres coses, en el cas de Roberto Vimbert, que ha parlat de l’estrès oxidatiu, el que tot i que portem moltíssims anys parlant d’antioxidants, cada vegada que algú treballa en un tema específic per arribar a conclusions o resumir un tipus d’informació o fer un tipus de recerca documental, sempre descobreix una aproximació diferent. Jo crec que avui s’ha aconseguit dir coses que no s’havien dit mai d’uns aliats de la salut que són els antioxidants, que tots coneixem des de fa moltíssim tempa.

(Imatge: Roberto Vimbert, Belén Martin i Daniel Custodio; tres ponents de luxe a la Masterclass)

En el cas de Belén Martin, que ha parlat de salut bucodental, destacar que molt poca gent ha pensat que els nutrients serveixen també per mantenir la salut bucodental i que és absolutament important perquè és per on entren els aliments.

I en el cas de Daniel Custodio, que ens parla de la nutrició del cervell, el que no ens adonem de lo  meravellosa que és la maquinària humana, és fonamental, i un dels llocs on resideix gran part de les emocions és en el cervell, ja que les emocions són també un aspecte molt important i no ens adonem de l’important que és tenir alimentació conscient per a cadascuna de les àrees del nostre organisme. La part emocional té els seus nutrients que la poden beneficiar. Aquesta és la part que ha aportat Daniel pel que ha destacat el perquè i el com dels nutrients que el cervell necessita.

Bio Eco Actual
Cap on va Suplementos Solgar a España?

logo solgarPedro Porta
En primer lloc jo crec que hem passat l’etapa de desmitificar que els complements alimentaris són boles màgiques, aquesta part ja l’hem superat, portem vint-i-tres anys treballant a Espanya, més de seixanta des que es va fundar el laboratori als Estats Units.

Jo crec que l’important és cridar l’atenció sobre la cura de la salut, moltes vegades cuidem més el cotxe que la persona, que ens adonem que és tan important que ens cuidem i en això els complements alimentaris tenen molt a dir per molt bé que ens alimentem, sempre ens poden aportar alguna cosa.

Bio Eco Actual
Ens ha sorprès el càtering que és gairebé vegà.

Pedro Porta
Sí, el càtering és gairebé vegà, absolutament vegetarià, jo m’atreviria a dir que és cent per cent vegà. Una de les dificultats que encara existeixen a Espanya és, sobretot quan organitzes esdeveniments, congressos, encara que hi hagi una empresa de càtering que entengui quin és el concepte vegetarià o vegà, la majoria encara creu que un sandvitx vegetarià és el que té pernil dolç o tonyina. Independentment del tipus d’alimentació que un triï el que sí és important és que quan tries un tipus d’alimentació t’hi puguis moure. Llavors era fins i tot una contradicció, tu vas a un hotel on normalment s’organitzen esdeveniments i hi ha una gran dificultat en aquest tema. Tu parles d’un estil de vida sa, que és important tenir cura de l’alimentació, però arribes al càtering i hi ha brioixeria industrial, però bé, jo no dic que no estigui ben preparat, però clar, és una mica contradictori amb el que estàs intentant promoure.

Mari Macia-BelenNosaltres tenim un distribuïdor per a la zona de Llevant, que es diu Alternatur, , que a part de portar els nostres complements alimentaris a la zona i com a majoristes a tot Espanya, gran percentatge del seu catàleg és alimentació, com ells diuen, productes sans i naturals, com crec que ja us he dit, no tot el natural és sa necessàriament, per això ells el defineixen com a natural i sa, i llavors, María Teresa Macià, que és la directora de l’empresa, que és una distribuïdora petita però molt potent, amb principis molt importants, em va demanar permís per intentar convèncer a l’hotel perquè ells ens fessin el suport, la intendència, el posar les taules, els cambrers i tot això i que ella posava la part del picar, o sigui de menjar. Ha estat molt gratificant perquè gent que és del sector, veuen la diferència entre una galeta i una altra, entre un paté i un altre.

(Imatge: Maria Teresa Macia, directora d’Alternatur i Belén Martin, experta en terapias ortomoleculares)

Passa igualment amb els complements, no tots els complements naturals, bio, o vegans són iguals i ha estat interessant, a la gent li ha agradat molt, no només per la innovació, que ho és, jo estic segur que mai es serveixen càterings en aquesta línia a Espanya a excepció de, per exemple, a BioCultura, o en altres molt específics. L’experiència ha estat boníssima i he parlat amb Maria Teresa a veure que podem fer, ja que això ha suposat un esforç per la seva part, igual hauríem de crear un càtering, i encara que sé que hi ha empreses que fan alguna cosa en aquesta línia, són molt poques, això s’ha fet amb productes que no requereixen cuina, que els pots menjar fins i tot a l’autobús.

Bio Eco Actual
Fins i tot el sucre era de coco

Pedro Porta
catering 2Sí, vaja que és un tema que m’apassiona, tenen una gamma de super foods que és impressionant. El sucre de coco és una cosa estratosfèrica. Jo me n’alegro perquè ha estat molt original, ho hem fet a València, ara a Barcelona i ho farem a Madrid i ens agradaria fer-ho a tot Espanya i hem aconseguit aquest objectiu i tant de bo ho tornem a repetir.

(Imatge: Catering vegà a la Masterclass)