Si un superaliment bé pot ser qualificat de miracle natural a causa de les seves propietats nutritives, medicinals i desintoxicants aquest és la moringa. La medicina ayurvèdica l’associa amb la cura o prevenció d’al voltant de 300 malalties, i ve sent usada des de la antiguidad per millorar la salut per les seves grans propietats medicinals i curatives.

Ekotrebol presenta tres nous refrescs en base del super aliment Moringa. Fets en base a la infusió acabada de fer d’aquesta planta i amb 3 sabors: Refresc Moringa pur, refresc Moringa amb grosella i refresc Moringa amb pinya i llima.

Nuevos refrescos ecológicos de Moringa, una bomba de vitaminas, minerales y antioxidantes

La moringa (Moringa oleíferaés un arbre de climes tropicals originari de l’Índia, i actualment distribuït per les zones tropicals d’Àsia i Àfrica. Les seves propietats nutricionals i medicinals es reparteixen per tota la planta, en les seves arrels, escorça, fulles, flors, fruits i llavors. Presenta gran acció antimicrobiana i antifúngica, propietats anti inflamatòries, analgèsiques, antiasmàtiques, redueix la hipertensió, el colesterol i posseeix activitat antidiabètica, hepatoprotectora i cardiotònica. Protegeix contra el càncer a causa que conté agents antitumorals, com la niazimicina, que ajuden a reduir la formació de cèl·lules cancerígenes.

La moringa posseeix alta concentració de proteïnes, tots els aminoàcids essencials i un ampli ventall de vitamines i minerals. La quantitat de proteïnes presents en cent grams de fulla és nou vegades més gran que la proteïna d’un iogurt, i la llista dels minerals inclouen entre d’altres calci, coure, ferro, potassi, magnesi i zinc en quantitats sorprenents, quinze vegades més potassi que els plàtans, disset vegades més calci que la llet i-cinc vegades més ferro que els espinacs.

Prevé l’osteoporosi i reforça els ossos, afavoreix la formació d’hemoglobina i mioglobina, regula el balanç d’àcid-base i la concentració d’aigua a la sang i els teixits del cos. Conté gran quantitat de Vitamina A, C, E, K, B1, B2, B3 i B6. En cent grams trobem deu vegades més vitamina A que en les pastanagues i dotze vegades més vitamina C que en les taronges.

És una de les fonts més poderoses d’antioxidants naturals ja que és molt rica en flavonoides

Els antioxidants juguen un paper important en controlar els símptomes del procés d’envelliment i milloren la salut cardiovascular.

Molt rica en fitonutrients que facilitaran l’eliminació de toxines del cos, ajuden a enfortir el sistema immunològic, a reconstruir els glòbuls vermells a la sang i a rejovenir el cos al nivell cel·lular.

L’ús de la moringa és essencial per aconseguir un estat de salut òptim, sent important assegurar que sigui de cultiu orgànic per evitar els contaminants presents en el sòl i aigua.

Més informació a ekotrebol.es/cat/categoria/refrescos-moringa

Autor: Raúl Martínez, dietètica i dieto teràpia Homo toxicologia | Qué Comer: Moringa, milagro natural, Abril 2017

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Juliol-Agost 2018