Article patrocinat. L’aigua i la nostra salut: Quina aigua fem servir per beure i cuinar? Un enfocament sostenible i respectuós amb el Medi Ambient. Més de el 70% del cos humà és aigua i aquesta quantitat l’aporta principalment l’aigua que bevem, per tant, és evident la importància de tenir cura de la qualitat de l’aigua que fem servir per beure i cuinar. Presentem algunes reflexions sobre l’aigua que consumim a casa nostra, segons el seu origen: aigua de l’aixeta, aigua envasada i aigua de pou.

Cómo Elegir el Agua para Beber y Cocinar

1. Si utilizes aigua de l’aixeta

És un gran privilegi obrir l’aixeta i tenir aigua a casa.

  • Demani la composició de l’aigua del seu habitatge-instal·lació: Podem sol·licitar a la companyia d’aigua, o a l’ajuntament, l’última analítica química completa de l’aigua que ens estan servint (aquesta informació ha de ser pública, per llei). Al rebre les analítiques, les podem interpretar fàcilment, i determinar la seva condició.

Si la composició de l’aigua no té compostos amb potència tòxic, la podem fer servir per beure i cuinar?

Independentment de la lectura d’aquestes anàlisis, per a la desinfecció de l’aigua “potable”, s’utilitza clor. És un bon “embolcall” que evita la contaminació microbiològica, però és molt important retirar abans de beure o cuinar amb ella.

El clor quan s’ajunta amb la matèria orgànica que transporta l’aigua forma uns compostos derivats anomenats trihalometans, cloroform, fenols, etc., de molta toxicitat, molt irritatius i agressius tant per als òrgans com per a la pell.

El clor s’ha d’eliminar de l’aigua de beure, cuinar i dutxar-nos. Eliminar-lo és fàcil i econòmic. Qualsevol filtre de Carbó de closca de coco, l’elimina de l’aigua de beure i cuinar.

Cómo Elegir el Agua para Beber y Cocinar

2. Si beu agua envasada

A l’aigua embotellada en plàstic és inevitable la transferència del material de l’envàs a l’aigua continguda: ftalats, bisfenols, etc. D’altra banda, és bastant probable la presència de contaminació microbiològica, a causa dels llargs períodes de temps que passen des del seu envasat fins el seu consum, no sempre en condicions adequades, i exposades a grans variacions de temperatura, llum, moviment, etc.

No oblidem tampoc que el seu consum no és sostenible ni respectuós amb el medi ambient, en cap dels seus aspectes.

Si no tenim alternativa, és una opció temporal, encara que no ideal ni saludable. No és important que tingui un contingut alt en residu sec, i com més calci tingui, millor. Els plàstics acceptables per a la seva envasat, si no és vidre, són els numerats 1, 2, 4 i 5. S’han d’evitar totalment els 3, 6 i 7.

Quina és l’alternativa més saludable i sostenible?

Aigua filtrada: Si sabem la composició de l’aigua del nostre habitatge, és fàcil seleccionar el sistema de filtració, que ens permetrà disposar d’aigua realment saludable a casa nostra:

  • preparar l’aigua en el moment que la utilitzarem
  • saber en cada moment quina aigua estem bevent
  • molt més econòmic que comprar aigua embotellada
  • sempre més ecològic i sostenible

El millor filtre d’aigua no existeix!

Segons la composició de l’aigua, i les nostres necessitats, es seleccionarà el tipus de filtració adequada:

El clor en l’aigua de la dutxa o bany

Pel que fa a l’aigua de dutxa / bany, és important retirar el clor i els seus derivats d’ella. La nostra pell i cabell ho agrairan. Moltes patologies dermatològiques es veuen agreujades per l’efecte agressiu i irritatiu dels Trihalometans. Instal·lar un Filtre de dutxa en el nostre bany alleujarà molt els problemes com ecczemas, dermatitis, pell atòpica, etc.

Si l’aigua està causant avaries en escalfadors, calderes etc.

Segons la concentració de calci i sals de magnesi, existeixen diferents tipus de solucions per a neutralitzar o eliminar aquest problema. Algunes molt simples i econòmiques com el Catalitzador d’aigua, que a través d’un sistema mecànic, no només evita la incrustació, sinó que també neteja totalment les canonades i redueix el clor de tot l’habitatge fins a un 70%.Cómo Elegir el Agua para Beber y CocinarL’excés de calç en l’aigua és perjudicial per a canonades i electrodomèstics, no per a l’organisme (excepte poques excepcions).

En què es diferencia Tractament Natural de l’Aigua d’altres empreses de l’mercat?

En primer lloc no fem servir productes químics en cap dels nostres tractaments. No afegim res a l’aigua. Seleccionem el sistema de filtració d’aigua, segons la seva composició. Com més simple i econòmic millor, aquesta és la nostra premissa. Intentem que els usuaris siguin independents, i es pugin fer ells els seus propis manteniments.

3. Si beu aigua del pou

S’ha de fer una analítica en un laboratori independent, i segons els resultats, s’enfocarà el tractament específic.

Si no hi ha subministrament d’aigua ni pou?

La recollida d’aigua de pluja permet disposar d’aigua de primera qualitat per a tot l’habitatge incloent l’aigua de beure i cuinar.

Consells importants:

  • Al cuinar es concentren els compostos amb potencial tòxic, com el clor i els seus derivats.
  • Deixar reposar l’aigua millora el gust, però concentra els compostos amb potencial tòxic, com el clor i els seus derivats.
  • És molt important utilitzar aigua saludable per cuinar els aliments.
  • Aigua potable no sempre és sinònim de saludable.

Per a més informació visiti www.aguanatural.com

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actualel teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Maig 2020