Mel Muria certifica la primera mel sota el sistema de certificació forestal més implantat en el món, el PEFC.

Juan Luis Abián Perruca, Presidente de PEFC España, hace entrega del certificado PEFC al presidente de Miel Muria, Rafael Muria Martí
Josep Maria Vila d’Abadal, president de PEFC Catalunya, fa entrega del certificat PEFC al president de Mel Muria, Rafel Muria Martí

El seu principal objectiu és assegurar que els boscos siguin gestionats de manera responsable, i que la seva multitud de funcions estiguin protegides per a les generacions presents i futures.

Mel Muria aposta per la biodiversitat

La visió empresarial de l’empresa Muria, encara diverses accions per a mantenir la biodiversitat, anant més enllà de cuidar les abelles, promovent la pol·linització i produint un impacte ambiental beneficiós per al planeta. Durant aquest últim any, ha treballat de la mà PEFC Catalunya per a certificar la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que s’exporta a tot el món.

L’equip de PEFC Catalunya s’ha desplaçat fins a les dependències de Mel Muria per a fer el lliurament de el Certificat PEFC en Cadena de Custòdia que garanteix una mel de muntanya provinent de boscos ben gestionats que respecten el medi ambient i la biodiversitat.

El seu principal objectiu és assegurar que els boscos siguin gestionats de manera responsable

PEFC Catalunya

L’Associació Catalana Promotora de la Certificació Forestal, PEFC Catalunya, va sorgir l’any 2001, promoguda per 19 entitats vinculades al món forestal, integrada per propietaris forestals (públics i privats), indústries de transformació de la fusta i altres sectors com: consumidors, entitats conservacionistes, professionals, universitaris i més.

Després de prop de 20 anys treballant per la bona gestió forestal, l’associació ha aconseguit que 265.476 boscos de propietaris forestals públics i privats (un 20% de la superfície arbrada -bosc- de Catalunya) estiguin certificats PEFC. A més, 185 empreses transformadores i comercialitzadores a Catalunya han aconseguit tenir la seva Cadena de Custòdia pel sistema PEFC.

Certificat PEFC per a Mel Muria

Els apicultors del Perelló (Tarragona) de la família Muria, que cuiden les abelles des de 1810, es dediquen a comercialitzar mels de diverses varietats, amb presència en el Canal Horeca, provinents de boscos gestionats de manera sostenible, oferint solucions adaptades per als diferents mercats.

Durant l’acte els Presidents de PEFC Catalunya, Josep Maria Vila de Abadal, juntament amb el President de PEFC España, Juan Luis Abián Perruca han fet lliurament del certificat PEFC a Rafel Muria Martí, president de Mel Muria i han signat el conveni per a la llicència d’ús del Logotip PEFC, per la qual cosa l’empresa podrà utilitzar el segell PEFC com a garantia d’origen sostenible de la mel, donant-li així un reconeixement mundial.

Prototip de la primera mel provinent de boscos sostenibles amb certificació PEFC

El procés de certificació

El procés de certificació ha estat fàcil i lògic, ja que nosaltres ja comptàvem amb processos interns per a garantir la traçabilitat de la mel“, afirma Rafael Muria, President de Mel Muria. Pedro González, Director de Certificació de Compliance i Sostenibilitat de l’entitat de certificació Bureau Veritas afirma que “des de Bureau Veritas, sempre hem apostat per posar en valor tots els productes forestals mitjançant el certificació PEFC, inclosos els no fusters. L’aprofitament responsable i respectuós de tots els productes que ens ofereixen els boscos afavoreix la seva sostenibilitat econòmica i retroalimenta la millora de la seva gestió“.

Mel Muria ha signat el conveni per a la llicència d’ús del Logotip PEFC

Josep Maria Vila afirma que “els forestals i els apicultors hem iniciat aquest viatge junts per a donar valor als boscos més enllà de la fusta i per a garantir la seva continuïtat i la seva conservació“.

El President de PEFC España, Juan Luis Abian Perruca celebra “el gran pas que suposa tenir la primera mel certificada PEFC que s’exportarà a tothom i que se suma a altres productes forestals no fusters certificats com els pinyons, la castanya del Bierzo o el pernil de gla d’alta gamma criat en les deveses andaluses“.

Signatura del conveni per a la llicència d’ús del logotip PEFC, dels presidents de PEFC Catalunya i Mel Muria

Sobre PEFC

PEFC (Program for the Endorsement of Forest Certification) va sorgir en 1999 com una iniciativa voluntària del sector forestal privat, en l’actualitat és el sistema de certificació forestal més implantat en el món: amb una superfície certificada de més de 307 milions d’ha, en 35 països, i més de 20.000 empreses certificades de Cadena de Custòdia PEFC en 72 països.

Actualment, a Espanya hi ha 2.311.218 ha de boscos certificats, que integren a més de 36.931 gestors públics i privats. El segell de certificació PEFC ofereix la garantia que aquesta extensa superfície forestal està sent gestionada de manera sostenible des d’una òptica ambiental, social i econòmica. Quant a la indústria de la cadena de valor del bosc, 1.517 empreses i instal·lacions del sector forestal, indústries de primera i segona transformació, comerciants, papereres o impremtes, han obtingut certificats PEFC que asseguren la sostenibilitat de les matèries primeres forestals que utilitzen en la seva producció.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Febrer 2021

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here