Cantero de Letur continua amb la seva política d’inversions per complir el seu objectiu principal, la promoció de el desenvolupament rural endogen. Fruit d’aquest esforç és la inauguració de la seva nova granja caprina que es converteix en la referència en producció de llet de cabra ecològica al país.

Cantero de Letur refuerza la producción local de leche ecológica de cabra

Cantero de Letur: llet ecològica

D’altra banda, amb aquesta granja l’empresa assegura el subministrament de llet ecològica de la màxima qualitat en el mig termini per afrontar el seu constant creixement.

Desenvolupament endogen

La granja crearà deu nous llocs de treball, amb els quals l’empresa Albacete arriba al centenar de llocs de treball (entre directes i associats) que suposen un important motor de desenvolupament a Letur i la zona rural de muntanya en què s’ubica. Amb la inauguració de la seva nova granja, més del 90% de la llet que transforma l’empresa es trobarà dins d’un radi de 30 km de la seva fàbrica de Letur, amb els consegüents beneficis des d’una perspectiva d’economia circular i km 0.

Amb la inauguració de la seva nova granja, més del 90% de la llet que transforma l’empresa es trobarà dins d’un radi de 30 km de la seva fàbrica de Letur

Benestar animal

La granja s’ha dissenyat sota exigents criteris ecològics per la qual cosa el benestar dels animals és un dels eixos centrals. Els espais disponibles per animal en els patis d’exercici són del doble del que exigeix ​​la normativa ecològica. A més, la granja s’ubica en una finca de 300 hectàrees que alterna zones de muntanya baixa amb zones de cultiu de cereal de secà que es dedicarà íntegrament a alimentació dels animals a través d’activitat de pasturatge.

Sostenibilitat

Dins d’aquest enfocament d’ecologia i economia circular s’han desenvolupat sistemes per a un alt índex de sostenibilitat. Aproximadament la meitat de l’energia utilitzada a la granja s’obté de panells fotovoltaics instal·lats en els sostres de les naus, el que redueix les emissions de CO2. Un sistema de captació d’aigües pluvials permet emmagatzemar un milió de litres d’aigua. S’aprofita la calor generada pels sistemes de refrigeració de llet per escalfar aigua. El fem generat es reutilitza en la seva integritat com a adob de les zones de sembra i totes les aigües residuals es depuren en la mateixa instal·lació.

Dins d’aquest enfocament d’ecologia i economia circular s’han desenvolupat sistemes per a un alt índex de sostenibilitat

La inversió, que arriba als 5 milions d’euros, ha estat finançada mitjançant banca ètica (Triodos Bank), préstecs de particulars compromesos amb el desenvolupament rural i ecològic, i per recursos propis de l’empresa.

Cantero de Letur és l’empresa pionera a Espanya en producció de làctics ecològics amb més de trenta anys d’història, actualment és la líder del mercat espanyol en el seu segment i amb una àmplia gamma de productes lactis ecològics de llets de cabra, vaca i ovella.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Juliol 2021