La cosmètica natural ha guanyat terreny en els últims anys per les seves múltiples propietats i la seva contribució a la sostenibilitat ambiental. Ara, incorpora un nou ingredient els beneficis del qual són tan amplis i nombrosos que sembla que es convertirà en imprescindible en qualsevol rutina de benestar: el CBD. Herbolario Navarro llança la seva línia d’olis i sèrums cosmètics amb aquest actiu antioxidant.

CBD

Propietats i beneficis del CBD

Aquest actiu s’extreu de les flors de la planta del Cannabis Sativa L i conté múltiples propietats, com, per exemple, gran riquesa en Omega 3 i Omega 6. Forma part del grup dels fito-cannabinoides, que compon la planta del cànnabis i té un gran potencial terapèutic.

El CBD conté propietats antiinflamatòries, és antibacterià, ansiolític, neuroprotector i antinàusees

Però quins són tots els seus beneficis? Cada vegada hi ha més assajos clínics sobre el CBD que recolzen les recerques preliminars que recollia l’OMS en el seu informe, on recopilaven les opinions i estudis d’experts del sector. Entre les numerades en l’informe trobem que el CBD conté propietats antiinflamatòries, és antibacterià, ansiolític, neuroprotector i antinàusees. En concret, en cosmètica s’utilitza pel seu poder regulador de la producció de seu, per la qual cosa és perfecte per a pacients amb acne seborreica i pell molt grassa.

A més, té una important acció antioxidant, per la qual cosa evita l’envelliment de les cèl·lules. També té funcions reparadores i reguladores per a persones amb alteracions dermatològiques a causa del sistema immune com, per exemple, la psoriasis.

En sèrums i olis vegetals

En la majoria de les ocasions aquest potent actiu es troba en sèrums i olis vegetals. «Amb només un producte podem hidratar, cicatritzar i regenerar la pell. Per això, aquests olis, que porten des d’un 3 a un 24% de CBD, són molt funcionals i estan guanyant popularitat», ens explica Ana María Rodríguez, farmacèutica d’Herbolario Navarro.

Herbolario Navarro incorpora al seu catàleg diversos olis, sèrums i cremes per a massatges amb aquest principi actiu

La cadena d’ecobotigues ha incorporat al seu catàleg diversos olis, sèrums i cremes per a massatges amb aquest principi actiu, ja que un percentatge molt ampli dels seus clients demandaven aquest tipus de productes. «La població cada vegada s’interessa més per la cosmètica natural i, en concret, per aquest ingredient. A més, és apte per a molts tipus diferents de pell (seca, grassa, sensible) i per a tractar diferents necessitats», apunta Rodríguez.

Més enllà de la pell

Juntament amb els seus avantatges per a la cura de la pell, la seva capacitat antiinflamatòria és un altre gran element per a convertir-se en fonamental en les rutines de benestar, ja que ajuda en gran manera a disminuir el dolor. D’altra banda, els seus efectes ansiolítics també poden ser aliats de la relaxació fins i tot ajuda a obtenir un somni reparador.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Maig 2022