Cantero de Letur celebra el 25 aniversari del llançament del primer iogurt de cabra certificat ecològic a Espanya, el seu producte estrella.

yogur de cabra

El primer iogurt de cabra ecològic certificat de tot el país

Titanic omplia les sales de cinemes de tot el món i un petit robot aconseguia aterrar i passejar per Mart quan sorgeix en un petit municipi d’Albacete el primer iogurt de cabra ecològic certificat de tot el país. Era l’any 1997.

La societat ha canviat molt des de llavors i hem passat d’una època en la qual els productes ecològics eren uns complets desconeguts a un mercat en el qual la producció ecològica no deixa de guanyar pes i determina les bases de l’alimentació del futur. Des d’aquests esdeveniments ja han passat 25 anys i en aquest interval, la signatura manxega de referència en lactis ecològics, Cantero de Letur, ha mantingut invariable un producte totalment natural que manté tots els beneficis i garanteix el benestar animal.

Des de fa 25 anys, Cantero de Letur, ha mantingut invariable un producte totalment natural que manté tots els beneficis i garanteix el benestar animal

Des de la seva privilegiada ubicació als peus de la serra del Segura, Cantero de Letur ha aconseguit distribuir els seus iogurts per tota Espanya i ha incrementat la seva àmplia gamma de productes, que ja s’acosta a les vuitanta referències. Iogurts de diferents sabors, de cabra, vaca i ovella així com quefirs són només alguns dels productes de l’empresa manxega.

Més calci que la llet de vaca

No obstant això, el seu producte estrella sempre ha estat el iogurt de cabra, amb el qual lidera el mercat de iogurts ecològics. Aquests lactis contenen un 20% més de calci que la llet de vaca i compta amb l’avantatge de no tenir additius de cap classe en seguir un escrupolós seguiment de les normes de producció ecològica. Avui, després de 25 anys acostant aquest lacti als consumidors, Cantero de Letur ofereix la seva àmplia gamma i una contínua innovació.

Per a això, la companyia dirigida per Pablo Cuervo-Arango segueix una filosofia vertebrada al voltant d’oferir a les cabres una vida tranquil·la en entorns confortables, amb bona alimentació ecològica. Cantero de Letur compta amb una granja en una finca de 300 hectàrees que alterna zones de bosc baix i pineda amb camps de sembra de cereal que s’utilitzaran per al pasturatge de les cabres. També duplica les zones disponibles que exigeix la normativa ecològica per a l’exercici dels animals. Tot això en una privilegiada ubicació del sud-est peninsular esquitxada per les formacions rocoses de la serra del Segura.

Valors i compromís

Però és precisament el seu íntim compromís amb Letur el que ha constituït l’eix central de l’activitat de la companyia làctia des dels seus inicis fa més de 30 anys. Pablo Cuervo dirigeix avui l’empresa i promulga amb els valors de promoció econòmica de la zona creant un mitjà de vida per a persones (avui ja un centenar). Tot això en un medi rural de muntanya amb poques oportunitats d’un altre tipus, respecte al medi ambient i protecció de la salut i benestar dels animals i de les persones consumidores dels seus productes.

Cantero de Letur també destina gran part dels seus esforços a aconseguir alternatives sostenibles que combatin la despoblació de l’Espanya rural. Per això han impulsat el projecte Letur Repobla, en el qual l’empresa ha condicionat nombrosos habitatges de la localitat i ha fet un programa de cerca amb el qual ja han atret a deu famílies a aquest petit poble de menys de 1.000 habitants.

Cantero de Letur també destina gran part dels seus esforços a aconseguir alternatives sostenibles que combatin la despoblació de l’Espanya rural

Sobre Cantero de Letur

Cantero de Letur és l’empresa pionera a Espanya en producció de lactis ecològics amb més de trenta anys d’història. Actualment és líder del mercat espanyol en el seu segment i compta amb una àmplia gamma de productes lactis ecològics de llets de cabra, vaca i ovella. La companyia manté des de la seva fundació un fort compromís social amb la zona rural de Letur, on se situa, i s’ha convertit en un pilar fonamental en l’economia d’aquesta comarca albaceteña generant més de 100 ocupacions per als seus habitants.

La signatura làctia és present en el mercat ecològic de refrigerats principalment amb iogurts i quefirs (constitueixen el 80% de les seves vendes amb un volum de 2.560 tones), a més de llet fresca pasteuritzada i formatges blancs pasteuritzats.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2022