Kamut1

Reducció dels nivells de colesterol i glucèmia: Els efectes positius d’una dieta a base de productes de blat Khorasan Kamut sobre els factors de risc cardiovascular.

Els resultats del nou estudi científic sobre els beneficis nutricionals d’aquest blat mil·lenari mostren un efecte positiu sobre la capacitat antioxidant i els paràmetres inflamatoris.

El consum dels productes fets a base de farina de blat Khorasan Kamut destaca, a nivell metabòlic, una reducció significativa en el colesterol total i la glicèmia, principals factors de risc cardiovascular, gràcies a una millora en la capacitat antioxidant i una disminució dels paràmetres inflamatoris. Aquests són els interessants resultats extrapolats de l’estudi científic Characterization of khorasan wheat (Kamut) and impact of a replacement diet on cardiovascular risk factors: cross-over dietary intervention study el primer estudi de fase III de la investigació plurianual promogut per Kamut International per investigar les propietats del mil·lenari blat khorasan comercialitzat per la marca Kamut® i les raons de la seva major tolerabilitat.

Kamut2L’estudi, publicat al gener a la revista Journal of Clinical Nutrition va ser realitzat conjuntament per un grup d’investigadors italians de la Universitat de Florència i de la Universitat de Bolonya en un grup de 22 adults sans – 8 homes i 14 dones – en dos períodes de prova, amb una durada de 8 setmanes.
En general, el consum de cereals integrals ja s’ha relacionat amb un paper protector en la malaltia cardiovascular, la diabetis i el càncer. Els investigadors d’aquest estudi, per tant, han volgut determinar si una dieta substitutiva basada en productes a base de blat integral biològic Kamut podria reduir el perfil de risc cardiovascular dels participants, en comparació amb una similar dieta substitutiva amb aliments a base de blat de blat dur integral.

Després de la investigació, en les persones que van ser alimentades amb blat khorasan KAMUT ®, es va registrar una reducció significativa en la taxa de colesterol total en sang (-4%) de colesterol LDL “dolent” (-8%) i un augment igualment significatiu de minerals com el potassi (+5%) i el magnesi (+2%). Aquestes conseqüències favorables per a la salut cardiovascular han estat acompanyades per un significatiu efecte beneficiós en la reducció de l’estat inflamatori, a través de la reducció estadísticament significativa de les citoquines inflamatòries com ara TNF-alfa (-35%), i la interleucina-6 (-24%), i el perfil d’antioxidant a través de la reducció de TBARS i carbonils.
Kamut3

Aquests interessants resultats vénen després dels ja identificats a la Fase I, en els quals s’havia identificat la notable concentració d’importants antioxidants, com els polifenols i minerals com el seleni, en Khorasan Kamut. A la Fase II, però, l’estudi va mostrar els efectes beneficiosos d’aquests nivells més alts d’antioxidants en un sistema viu. L’aspecte sorprenent va ser el descobriment que els productes de la marca Kamut® semblaven prevenir la inflamació causada generalment per fàrmacs per promoure la formació de radicals lliures en les rates que eren l’objecte de l’estudi.

El primer article de la Fase III del nostre estudi, tot just publicat, confirma ara alguns d’aquests mateixos resultats en éssers humans sans. La Fase IV del projecte de recerca, que ja ha començat, compara els efectes del blat antic i el modern en aquells que pateixen determinades malalties, com la síndrome d’intestí irritable, malalties cardiovasculars i la diabetis.

El blat khorasan de marca KAMUT®
La missió de Kamut International és la de promoure l’agricultura biològica i donar suport als agricultors biològics, per augmentar la diversitat dels cultius i les dietes, i per protegir el llegat d’un antic i exquisit blat d’alta qualitat en benefici d’aquesta i de futures generacions. KAMUT® és una marca registrada de Kamut International que garanteix alts estàndards de qualitat que es verifiquen mitjançant proves en tots els camps.
Per obtenir més informació, visiti www.kamut.com

Dossier de premsa, amb més informació → mas info

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here