Veo Verde 20/08/2015
InfoAmazonia ens mostra els problemes del “pulmó del planeta” a través de mapes.

Dades com el desenvolupament de la mineria il·legal, assassinats d’activistes ambientals, desforestació i esclavitud a l’interior de l’Amazones, es poden conèixer a través d’aquesta plataforma de geoperiodisme.

Fa unes setmanes vam conèixer a Gustavo Faleiros (Brasil), coordinador de Projectes de InfoAmazonia i integrant de la iniciativa Earth Journalism Network, que busca incentivar diferents iniciatives relacionades al geoperiodisme. Gustavo Faleiros és un dels principals encarregats d’InfoAmazonia, projecte que neix d’un taller de periodistes realitzat per Google a l’Equador el 2011, on els participants van aprendre a geolocalitzar dades del clima a través de sistemes de posicionament satelital GPS.