Veo Verde 26/03/2016
França prohibirà els insecticides neonicotinoides per mort de les abelles.

Divendres passat es va donar a conèixer una bona notícia: a partir l’1 de setembre del 2018 els insecticides neonicotinoides estaran prohibits. Aquesta llei va ser aprovada per l’Assemblea de Llei de Biodiversitat, els qui en prohibir els pesticides s’intenta assegurar la supervivència de les abelles.

Tal com es va consignar a Le Figaro, els parlamentaris han decidit començar el 2018 perquè els agricultors tinguin el temps suficient per trobar alternatives útils que puguin seguir utilitzant en els seus treballs.

Es tracta d’una decisió important que no va quedar exempta de polèmica al parlament francès i que després d’un parell d’hores de debat es van obtenir 30 vots a favor versus 28 en contra.

L’objectiu d’aquesta decisió tal com es va assenyalar en el medi francès és poder “enviar una forta senyal als grups químics, agricultors, i l’executiu,” de manera que es proporcionaran “Respostes concretes a què s’enfronten els agricultors, amb la aparició sobtada d’una plaga que podria posar en perill les seves collites”.

Els insecticides prohibits seran categoritzats per l’Agència Francesa per a l’Alimentació, Medi Ambient i Salut i Seguretat Ocupacional i s’estima que amb aquesta mesura les abelles estaran molt més protegits, podran pol·linitzar les flors sense problemes i així seguir el seu procés natural.