Rel, la marca pròpia de productes d’alimentació ecològica de les botigues associades al grup de compres i serveis Bioconsum, llança al mercat la seva nova línia de complements alimentaris.

L’oli de Xia, ric en Omega 3 vegetal, la Chlorella, reparadora intestinal i l’Onagra, important per a l’equilibri hormonal, són les tres referències que ja es poden trobar a les botigues Bioconsum.

OLI DE XIA (Salvia hispanica)

Les llavors de xia són originàries de l’Amèrica central. Contenen el percentatge més elevat conegut d’àcid gras alfa linoleic de la família dels Omega-3. Per a persones que no mengen peix és la millor forma, juntament amb altres llavors, d’incorporar l’omega-3 a la dieta. Aporta un gran quantitat de fibra i és rica en proteïnes. És una font de vitamines del grup B. Conté minerals, especialment calci, fòsfor i magnesi.

L’Omega-3 afavoreix la salut cardiovascular. Millora la circulació, rebaixa els triglicèrids, redueix el colesterol i disminueix la hipertensió. També té propietats antiinflamatòries.

Com es pot prendre:

La xia es pot prendre en amanides (triturada), en iogurts, batuts o begudes vegetals i també es pot afegir als pans casolans. 

Omega 3 Vegetal Rel: càpsules de 380 mg d’oli de xia de primera premsada en fred. Es recomana prendre’n 3 càpsules al dia, una per àpat.

CHLORELLA (Chlorella vulgaris)

És una alga unicel·lular verda que creix en aigua dolça. Té una composició nutricional àmplia, fet que la fa recomanable com un Complement a una dieta equilibrada i saludable.

Conté proteïna completa, que inclou els vuit aminoàcids essencials. Té un alt contingut en clorofil·la (pot ser de 28,9 g/kg). A més a més, propor­ciona fibra i oligoelements com potassi, magnesi, calci, sodi, zinc, ferro i fòsfor. I finalment s’ha d’afegir la seva riquesa en vitamines B, E i K. Destaquen els seus beneficis com a reparadora intestinal.

I l’acció desodoritzant (pel contingut en clorofil·la). És una alga que pot ajudar a estimular les cèl·lules blanques i que pot col·laborar en la resposta immune, d’aquí la seva protecció antiinfecciosa. També té una acció depuradora, ja que és capaç d’eliminar metalls pesants. El seu contingut mineral també s’associa a una gestió alca­linitzant, útil en les primeres fases d’un programa de depuració de toxines i en aquelles situacions de foment de l’acidificació cel·lular com pot ser l’exercici intens, l’alimentació rica en carns vermelles, el consum de begudes amb carboni o el tabaquisme.

Bio Chlorella Rel: comprimits de 500 mg de chlorella. Es recomana prendre’n de 2 a 3 comprimits al dia durant els àpats.

ONAGRA (Oenothera Biennis)

Tradicionalment els indis americans utilitzaven l’onagra en infusions. Actualment la utilització de l’onagra és amb l’oli. El de més qualitat és el fet amb la primera premsada en fred. L’onagra destaca per la seva concentració d’àcids grassos essencials. Són bà­sics per al metabolisme perquè són necessaris en certes funcions vitals però l’organisme no els pot sintetitzar. Per tant, els hem d’aportar amb la dieta.

Les llavors de l’onagra són molt riques en olis essencials omega-6. La seva importància ve donada perquè és rica en gla, un tipus d’omega-6 que no és fàcil trobar a la dieta i que és important per a l’equilibri hormonal i el desenvolupament del sistema nerviós, entre d’altres. L’oli d’onagra és indicat per a les dones per TRACTAR EL SÍNDROME PREMENSTRUAL. També és útil per a la salut  de la pell i els cabells, per millorar la circulació i per al dolor.

Bio Onagra Rel: càpsules de 400 mg d’oli d’onagra de primera pre­msada en fred. Es recomana prendre’n 3 càpsules al dia, una per àpat.

Tota la informació a rel.bio