La presència d’un segell en l’embalatge és una garantia, però hi ha nombrosos segells de certificació de cosmètica i no tots signifiquen el mateix.

Fins a l’any 2017 existien multitud de segells certificadors i la recerca d’informació sobre aquests era molt complexa per al consumidor, el que provocava gran confusió. Per aquest motiu Ecocert, Cosmebio, ICEA, BDIH i Soil Association es van fusionar en un de sol anomenat Cosmos. Però la dificultat persisteix, perquè cada segell té els seus propis criteris sobre què és cosmètica natural i no tots segueixen els mateixos nivells d’exigència.

Natrue, certificació amb què compta Weleda, és independent al segell Cosmos, sent el segell més exigent i el més transparent.

  • Exigeix ​​que almenys el 75% de la marca estigui certificada.
  • No permet ingredients sintètics (ni tan sols en petites proporcions), han de ser ingredients 100% naturals.
  • No comptabilitza l’aigua com un ingredient natural.
  • No permet organismes modificats genèticament.
  • No permet comercialitzar productes certificats en països on testar en animals és obligatori.
  • Transparència en tota la informació sobre els seus criteris, ingredients, marques i productes certificats que està disponible a la web www.natrue.org

Cosmos i Natrue defineixen de manera similar 2 categories de cosmètica

Natural: com a mínim el 95% dels ingredients han de ser naturals.

Ecològic: el 95% dels ingredients certificables han de ser ecològics. El 20% han de ser ingredients d’origen vegetal com a mínim i com a màxim un 15% poden ser substàncies procedents de la transformació de matèries primeres naturals.

natrue cosméticaNatrue va més enllà i afegeix la categoria, natural amb% ingredients ecològics: com a mínim el 70% dels ingredients han de ser ecològics. Com a mínim el 15% han de ser vegetals o animals i com a màxim un 15% poden ser substàncies procedents de la transformació de matèries primeres naturals.

Weleda: Bellesa Natural Ètica, Ecològica i Sostenible 100% Certificada Natrue

“La nostra passió per la natura i l’ésser humà és la nostra raó de ser”, així es defineix Weleda, creada el 1921, amb la missió és oferir cosmètica eficaç procedent d’ingredients d’origen 100% natural i més d’un 80% d’ingredients BIO , de manera sostenible, ètica i amb el mínim impacte en el medi ambient.

Els productes de Weleda estan certificats per Natrue, el segell de qualitat més complet i més exigent per a cosmètica natural i bio a nivell mundial.

Weleda està també acreditada per la Union for Ethical BioTrade (UEBT) que assegura el comerç just, l’ús responsable dels recursos naturals, la conservació de la biodiversitat i el desenvolupament sostenible.

La cosmètica de Weleda pot trobar-se en farmàcies, parafarmàcies, herbolaris i botigues especialitzades en productes naturals

Per a més informació visiti www.weleda.es

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Març 2018