La presència catalana i espanyola en la reunió anual del sector ecològic europeu encara és una incògnita. Sense ponents al programa ni organitzacions o patrocinadors directament implicats, es troba a faltar més participants del nostre país.

Uneix-te al 12è Congrés Ecològic Europeu “Aliments ecològics a cada taula: Valor afegit per a agricultors, consumidors i societat” a Viena, Àustria, del 25 al 26 de setembre de 2018. El Congrés té dos tallers paral·lels en el segon dia, on els participants poden debatre sobre la nova Política Agrícola Comuna (PAC) i sobre l’equitat al llarg de la cadena de valor amb experts d’alt nivell.

12th European Organic Congress: Workshops on the new Common Agricultural Policy (CAP) and Fairness along the value chain

El primer taller tractarà sobre el disseny i la implementació dels nous plans estratègics de la PAC proposats per la Comissió Europea, obrint el debat sobre com els objectius i indicadors ambientals de la nova PAC poden vincular-se a mesures agrícoles concretes. L’objectiu d’aquest taller és recopilar recomanacions pràctiques de ponents i participants sobre com dissenyar una PAC més ecològica recolzada per ambiciosos plans estratègics nacionals.

El segon taller es centrarà en l’equitat al llarg de la cadena de valor, analitzant com la recent proposta de la UE sobre pràctiques deslleials de comerç pot enfortir el sector agrícola. Aquesta sessió també aprofundirà en l’exploració de marcs alternatius per a la veritable comptabilitat de costos en l’agricultura i el paper de l’agricultura orgànica dins d’ells.

Després del Congrés es realitzarà també una excursió al voltant de Viena a explotacions ecològiques. El registre per aquesta excursió està obert, registra’t ara, doncs el número de participants és limitat. Més informació sobre l’excursió aquí.

Més informació sobre l’European Organic Congress a organic-congress-ifoameu.org

Bio Eco Actual és media partner oficial del 12è European Organic Congress

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Juliol-Agost 2018