Marlene®, marca coneguda i apreciada a Espanya, ara també és BIO. Es distingeix per portar l’etiqueta completament verda “BIO Marlene®“. El seu origen és el mateix, el Tirol del Sud – Südtirol, la terra de les pomes Marlene®.

BIO Marlene® Bio Marlene hija de los alpes

Les cruixents i sucoses pomes Bio Marlene® creixen en un agut clima alpí, escalfades per més de tres-cents dies de sol a l’any. Temperades per l’aire fresc que baixa de les muntanyes, escalfades pel sol de la Mediterrània, són conreades amb afecte en un hàbitat ideal pels més de dos-cents agricultors ecològics del Consorci VOG.

Des de 1850, en efecte, les dones i els homes d’aquestes valls vénen dedicant-se al cultiu de les pomes

Una vocació natural sorgida fa segles, la herència que han rebut els agricultors d’avui dels seus pares i avis.

Les pomes BIO Marlene® provenen de les actuals 670 hectàrees cultivades d’acord amb els principis de l’agricultura biològica o biodinàmica. Els productors, socis del Consorci VOG, conreen aquestes pomes bio en sis-centes cinquanta hectàrees de pomers. Es preveu la conversió a l’agricultura ecològica d’altres tres-centes hectàrees al proper trienni, per assolir una superfície de gairebé mil hectàrees. Els pomers que en l’actualitat es conreen en producció ecològica ofereixen unes trenta mil tones de producte biològic, de les quals vint i cinc mil corresponen a pomes de taula. S’espera arribar a una producció de cinquanta mil tones en els propers anys.

Bio Marlene hija de los alpes

Una de cada deu pomes del Tirol del Sud és ecològica

Amb el transcurs dels anys s’ha ampliat la gamma de les pomes Bio Marlene®. Les varietats avui disponibles són Royal Gala, Braeburn, Fuji, Gold Rush, Golden Delicious, Grany Smith, Pinova, Xarxa Delicious i Topaz.

“La nostra cooperativa Bio Südtirol®, creada el 2002, s’ocupa només de cultiu biològic” declara Gerhard Dichgans, director del Consorci VOG. “La van fundar uns ‘obstinats’ emprenedors que tenien un objectiu ben clar entre cella i cella: produir fruita biològica sense avenir-se a concessions. I justament gràcies a aquesta determinació avui dia la cooperativa compta amb dos-cents socis, cent per cent bio, cadascun dels quals conrea una superfície mitjana de 3,4 hectàrees de manzanares. Les pomes Bio Marlene® són el magnífic fruit de la seva tenacitat”.

La cooperativa compta amb dos-cents socis, tots ells cent per cent enfocats en la producció ecològica

La biodiversitat és una preciosa aliada dels agricultors Bio Marlene®

Així és, en la cura de les pomeres s’apliquen mètodes ecològics i naturals amb vista a establir un equilibri natural entre la flora, els paràsits i els insectes útils. D’aquesta manera, en la fructicultura ecològica l’agricultor intervé per tal de propiciar la creació d’un hàbitat favorable per a aquests últims: aquesta és la raó per la qual sovint es veuen tanques o munts de pedres en els camps. Els insectes útils ho agraeixen i corresponen a aquesta “gentilesa” intervenint en la regulació natural de les poblacions d’organismes parasitaris.

bio marlene hija de los alpes

Auditors externs controlen constantment l’observació dels més rigorosos estàndards: del camp al magatzem, passant per la transformació en la cooperativa, i fins a la venda. A més les pomes biològiques conreades pel VOG poden presumir d’estar avalades per nombroses certificacions, com BIO SUISSE ORGANIC i BIO UE, i certificats de conformitat, com KRAV, Bioland Zertifikat, BRC GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY, GARANZIA AIAB, GLOBAL GAP, IFS FOOD VERSION 6, ISO 9001: 2008, ORGANICO BRASIL, ALT ADIGE IGP

Per a més informació visiti www.marlene.it/es

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Abril 2019