A principis del segle XX, els pioners orgànics van establir les bases per a una agricultura ecològica moderna. Els actors orgànics actuals comparteixen la seva mateixa visió per un món més just, més saludable i més sostenible, però de vegades no tenen habilitats, coneixements i actituds per contribuir eficaçment al desenvolupament orgànic. Per fer front a les necessitats de formació orgànica, IFOAM – Organics International va establir l’Organic Academy el 2012.

 

L’Organic Academy: Cultivant Capacitació

Construint ponts i actuant

Des de la seva fundació, fa set anys, l’Organic Academy treballa per donar suport als líders actuals i futurs del sector ecològic, des de científics i investigadors a certificadors i productors, a través de plataformes i programes de formació efectius i integrals. La formació a l’Organic Academy  està construïda de manera específica i adopta un enfocament inclusiu per garantir un equilibri entre el contingut teòric i la participació activa. IFOAM – Organics International ofereix actualment tres tipus diferents de cursos de formació per atendre les diverses necessitats de participants i organitzacions.

El curs de lideratge orgànic (OLC)

IFOAM

Amb el llançament del primer curs de lideratge orgànic (OLC) al sud d’Àsia el 2012, la formació i el desenvolupament de capacitats han tingut la seva seu a l’Organic Academy des de fa set anys. L’OLC és el programa d’ensenyament estrella d’IFOAM – Organics International. És un curs en profunditat destinat a involucrar els participants en seminaris mensuals i sessions presencials a l’aula. En total, el curs ofereix 150 hores de formació formades per dues sessions residencials de 16 dies i 10 seminaris mensuals. L’OLC cobreix una àmplia gamma de temes: des dels sistemes de garantia orgànica i les teories de gestió i habilitats de lideratge fins a la promoció i la formulació de polítiques, la producció agrícola orgànica i el processament, el comerç i el consum. Un cop superats els cursos, els participants obtindran un certificat d’assoliment i accediran a una creixent xarxa d’ antics alumnes.

IFOAM – Organics International ofereix actualment tres tipus diferents de cursos de formació per atendre les diverses necessitats de participants i organitzacions

“El major benefici d’apuntar-se al curs de lideratge de l’Organic Academy és la xarxa a la qual estaràs connectat, no només durant la formació, sinó també per a la resta de la teva carrera al món orgànic. Aquest creixent grup de companys ja té un impacte en el món de l’Agricultura Orgànica, i podeu formar-ne part amb orgull!

L’OLC es celebra arreu del món en diversos llocs i idiomes. Actualment, el nostre equip de formadors pot lliurar el nostre currículum en anglès, francès, portuguès i espanyol. Es preveuen cursos en idiomes addicionals, probablement alemany, mandarí i rus. Per obtenir més informació sobre l’OLC en conjunt i per saber com podeu participar en un dels seus propers cursos, visiteu la secció What We Do del lloc web d’IFOAM – Organics International.

Curs de Fonaments Orgànics (OFC)

L’Organic Foundation Course ofereix als seus participants un espai per aprendre i desenvolupar estratègies innovadores i xarxes fortes. El programa de formació de cinc dies és adequat per a actors presents i futurs del sector de l’agricultura orgànica i sostenible que busquen un curs intensiu centrat en la pràctica. Cada vegada és més atractiu per a les organitzacions i s’ha realitzat en col·laboració amb institucions reconegudes com l’Asian Productivity Organization, la Austrian Development Agency i les agències de les Nacions Unides com UN Environment i la FAO. Durant els darrers dos anys, més de 120 participants han assistit a l’OFC a cinc països: Bangladesh, Xina, Japó, Corea i Mongòlia. OFC ofereix als seus participants molts avantatges, incloent una visió general completa de la cadena de valor orgànic, una comprensió més profunda dels principis de l’agricultura orgànica i un accés instantani a una xarxa de companys de pensament similar inspirats en el desenvolupament orgànic.

La Organic Academy: Cultivando Capacitación

Programes de formació a mida

Durant els darrers sis anys, l’Organic Academy també ha desenvolupat cursos de formació segons les necessitats específiques d’un ampli ventall de clients. Aquests entrenaments a mida varien des de programes d’entrenament extensos amb dues o més sessions residencials i seminaris mensuals similars al Curs de Lideratge Orgànic, a entrenaments estàndards d’un dia més semblants als lliurats en conferències i tallers. IFOAM – Organics International ofereix actualment entrenaments a mida per al projecte Nutrition in Mountain Agro-ecosystems, així com Organic Academy for Extension Agents de l’Organització de desenvolupament rural de la República de Corea, que busquen potenciar els proveïdors de serveis rurals i desenvolupar la capacitat d’ Agents d’extensió Coreans, respectivament.

Un cop superats els cursos, els participants obtindran un certificat d’assoliment i accediran a una creixent xarxa d’ antics alumnes

Com apuntar-se

IFOAM – Organics International us convida a unir-vos a la seva àmplia xarxa per ampliar la vostra experiència orgànica. La participació està oberta a residents de tots els continents. Per a més informació, poseu-vos en contacte amb el responsable de Desenvolupament de Capacitats de IFOAM – Organics International, Konrad Hauptfleisch, a academy@ifoam.org

Autor: Konrad Hauptfleisch, Cap de Desenvolupament de Capacitats, IFOAM – Organics International

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Juny 2019