La marca Essabó proposa una col·lecció de sabons “zero waste” i “tot en un” amb els quals tindràs coberta la rutina d’higiene diària sense contaminar el planeta.

Higiene diaria sin plásticos con jabones EssabóSi t’ha cridat l’atenció el títol d’aquesta notícia és perquè estàs pensat en reduir el consum de plàstics en el teu dia a dia. Pel que fa a l’alimentació, cada vegada trobem més botigues, o mercats ecològics, que comercialitzen els aliments a granel sense cap tipus de plàstic.

No obstant això, en cosmètica la cosa es complica. És cert que hi ha botigues ecològiques amb la filosofia de venda a granel de productes de neteja com gels o xampús. No obstant això, plantegen un dilema a l’hora de reenvasar el producte en recipients de vidre, una mica perillós a la dutxa.

Per aquest motiu, el bany es converteix en el lloc de la casa en què més plàstics acumulem. La societat de consum ens ha creat unes necessitats tan específiques, que no ens conformem amb utilitzar un sol producte per a la higiene diària de la família. Necessitem productes específics per a cada zona del cos, de manera que el nostre bany acaba ple de gels de dutxa, sabons de mans, xampús, netejadors facials, sabons per l’afaitat, etc

En l’actualitat, a tot el món es generen aproximadament uns 300 milions de tones de plàstic a l’any i, per desgràcia, tan sols un 9% es reciclen. Si continuem a aquest ritme, en 50 anys el plàstic inundarà el planeta. Així que, hem de posar remei però, quin és la millor alternativa?

El sabó de tota la vida

Si et fixes en la composició dels productes cosmètics líquids, com el sabó de mans o el gel de dutxa, és bastant similar a la dels detergents però per a ús corporal. Entre els seus ingredients, a més de l’aigua, element que ja està present a les nostres llars, trobem tensioactius i mescles d’ingredients sintètics i / o etoxilats, que són menys biodegradables que qualsevol sabó elaborat mitjançant saponificació. A més, en molts casos, aquests ingredients s’associen a pictogrames que alerten de precaucions en la seva manipulació.

Per aquest motiu, i tot i que molta gent creu que els sabons en pastilla tenen un pH una mica més alcalí que el de la nostra pell, al mercat es poden trobar alternatives ecològiques, formulades amb olis bio, que fan que la pell es sobreengrasi i no es ressequi tant com amb sabons convencionals.

Així doncs, si busques alternatives saludables per a la higiene diària que t’ajudin a eliminar els plàstics de manera permanent del bany, pots trobar fórmules ecològiques com les de la marca Essabó. Una col·lecció de sabons “zero waste” i “tot en un” amb els quals tindràs coberta la rutina d’higiene diària sense contaminar el planeta.

Una simple pastilla de sabó xampú Essabó serà suficient per cobrir totes les teves necessitats amb la tranquil·litat de saber que el seu embolcall de paper reciclat no inundarà el planeta de plàstics. A més, en ser un producte tan petit, estalviaràs espai a la dutxa i es convertirà en el teu complement ideal de viatge, ja que ocupa molt poc espai al necesser, no pesa, no es surt i és apte per a equipatge de mà a l’avió .

Alhora, en ser un producte multifunció, podràs utilitzar la mateixa pastilla tant per a la dutxa, com per als cabells, la cara i les mans, i fins i tot es convertirà en un producte ideal per retirar el maquillatge amb l’ajuda de tovalloletes ecològiques.

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Juliol-Agost 2019