Avui dia s’està donant molta importància a l’alimentació. Hi ha una creença generalitzada que som el que mengem. Aquesta cultura diu que el sucre blanc, la llet, els pesticides i un llarg etcètera d’aliments són dolents, però no parla de l’aigua, d’aquesta pràcticament no sabem res o no li donem la importància que es mereix.

La vital importancia del agua en nuestra vida

En nombroses ocasions no som conscients de la qualitat del nostre aigua, si porta clor o no o si es troba envasada en plàstics que emeten tòxics.

El nostre cos està compost aproximadament per un 70% d’aigua, de manera que hem de ser conscients de la vital importància de l’aigua a les nostres vides.

Analitzar la qualitat de l’aigua no es redueix simplement a qualificar el seu gust o la manca de clor. Existeixen nombrosos tòxics en l’aigua que afecten directament a la nostra salut i que hem de tenir molt en compte a l’hora de demanar una aigua de qualitat, una aigua saludable.

Tres dels tòxics més perillosos són:

  • Disruptors endocrins que emeten els plàstics. Aquests són substàncies químiques, alienes a el cos humà però amb capacitat d’alterar el nostre equilibri hormonal. El més popular o conegut és el BPA o Bisphenol A, però hi ha molts més tòxics igual de perillosos: Esbo, ftalats, antimoni, etc.
  • Trihalometans. Són compostos resultants de la combinació del clor de l’aigua d’aixeta amb altres materials en suspensió. Un estudi realitzat per l’ISG pertanyent a la Universitat de Barcelona demostra que al nostre país els casos de càncer de bufeta han augmentat considerablement a causa de l’acció dels trihalometans.
  • Resines d’intercanvi iònic. La seva funció és estovar l’aigua. Aquestes resines són compostos químics derivats del petroli. Les que més s’utilitzen estan fetes d’un copolímer d’estirè que s’entrellaça mitjançant el divinilbenzè. El periodista ambiental Carlos de Prada ens parla en el seu llibre, Hogar sin tóxicos, sobre l’estirè i el benzè. Aquests elements propicien el deteriorament cognitiu, infarts, fetge gras, anomalies espermàtiques, leucèmies en persones adultes i diversos tipus de càncer (mama, pulmó, pàncrees …). A més aquestes resines li treuen a l’aigua elements vitals com el calci i el magnesi, canviant els seus ions per sodi.

Les canonades per les quals passa l’aigua també són importants ja que poden transportar metalls pesants com ara el plom.

No només hem de protegir-nos d’aquests tòxics (clor, metalls pesats, trihalomentans…) dins del nostre got o ampolla, sinó també en la nostra dutxa, on el nostre organisme els absorbeix per mitjà del contacte dèrmic.

La vital importancia del agua en nuestras vidas

Així mateix, no només és important una aigua lliure de tòxics sinó que el seu nivell de pH també és una qüestió fonamental. L’idoni és que sigui una aigua alcalina (pH 9), ja que ens ajudarà a neutralitzar els àcids del nostre estressant estil de vida.

Un altíssim percentatge de la població té un pH àcid. Els experts ho consideren com una patologia: acidosi metabòlica lleu. El més convenient és intentar corregir-la el més aviat possible, ajudant-nos d’una alimentació i aigua alcalines, ja que els efectes d’aquesta patologia a mig termini afecten greument la nostra salut. Com més gran és el nivell d’alcalinitat en l’aigua més gran és l’aportació d’oxigen. Aquest element és clau per a una òptima salut.

Pel que fa a l’aigua, aquesta ha de ser rica en calci, magnesi i potassi, i el més pobre possible en sodi, per evitar els càlculs renals. En el següent estudi de la Fundació Puigvert, el Servei d’Urologia ens parla de la litiasi (pedres a la vesícula o al ronyó) i com es pot prevenir i millorar aquesta patologia amb la ingesta d’aigua alcalina rica en calci i magnesi, però lliure de sodi.

La vital importancia del agua en nuestra vida

L’últim factor a esmentar és l’oxidació a la qual estem sotmesos a través dels radicals lliures. La contaminació; l’alimentació, majoritàriament àcida: carns, farines, processats, fregits, etc; la falta de descans, l’estrès, entre d’altres, són factors que ens oxiden dia rere dia. Per això hem de tractar d’equilibrar el nostre organisme amb una bona alimentació antioxidant i una aigua altament ionitzada i rica en hidrogen molecular.

Nombrosos estudis científics, entitats de prestigi, nutricionistes i altres experts de la salut defensen un estil de vida saludable, alcalí i antioxidant.

Per més informació, visita www.alkanatur.com

  • Aconsegueix un 10% de descompte en la teva compra amb el codi: BIOECO4547

Article patrocinat. 

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Setembre 2020