Les regles es poden canviar, i Cocoro, la primera marca europea de calces absorbents per a la regla, flux vaginal i pèrdues d’orina, continua impulsant canvis per a visibilitzar i normalitzar la menstruació.

Bragas con carácter para cambiar las reglas de Cocoro
Fotografia: Cocoro

Cocoro sota lema #CambiemosLasReglas

A les portes del Mes de la Higiene Menstrual, que té lloc al maig, la companyia llança una nova campanya en línia de marca, que és un veritable cant a la diversitat. Es tracta d’una evolució de la reeixida campanya que fa un any i en ple confinament reivindicava viure la menstruació d’una altra forma. Sota el mateix lema #CambiemosLasReglas, en aquesta ocasió es presenta a una única protagonista qui, a través de jocs d’estilisme, evoluciona en múltiples personatges per a representar el concepte de diversitat i de canvi.

Les calces Cocoro són una alternativa sostenible

Les calces menstruals Cocoro, dissenyades i produïdes a Barcelona, són una alternativa sostenible i respectuosa als productes d’usar i tirar.

S’adapten a totes les etapes del cicle, així com a la diversitat de cossos, de moments, d’estats d’ànim, de canvis i de sensibilitats. Són una alternativa còmoda, saludable, sostenible, vegana i bonica a les opcions clàssiques per a gestionar la regla.

“Treballem perquè les calces menstruals Cocoro s’adaptin a qualsevol persona”

Són calces per als dies de la regla però també per a cada dia: absorbeixen la menstruació, el flux vaginal i pèrdues esporàdiques d’orina. A més, són transpirables, no retenen olors i es poden rentar en la rentadora.

Fotografia: Cocoro

S’adapten a qualsevol persona

“La roba no sols ha de tenir en compte les múltiples formes dels cossos, sinó també com funcionen i què els passa a aquests cossos: suem, menstruem, tenim flux vaginal, pèrdues d’orina…”, explica Clara Guasch, co-fundadora de Cocoro.

“Treballem perquè les calces menstruals Cocoro, amb una mateixa essència però amb diferents opcions quant a disseny, format, talles, colors, etc., s’adaptin a qualsevol persona que les necessiti”, afegeix.

Què són i com funcionen les calces menstruals Cocoro?

Les calces menstruals Cocoro són molt similars a una calça convencional. Només són lleugerament més gruixudes en la zona absorbent. Això és possible gràcies a la innovació tecnològica, que permet una combinació lleugera i eficaç de tres teixits: una capa de cotó 100% orgànic, que és la que està en contacte directe amb els genitals; una capa intermèdia de teixit tècnic absorbent antibacterià, transpirable i hidròfug. I, finalment, una capa de teixit extern que varia segons el model fent-lo còmode i pràctic sense renunciar a l’estètica.

Fotografia: Cocoro

Les calces Cocoro són útils des de les primeres regles fins a la perimenopausia: es poden usar soles o combinades, segons la situació, amb un producte intern com la copa menstrual. O fins i tot en el moment d’incertesa quan la regla està a punt de venir. Absorbeixen la regla, el flux vaginal i lleus pèrdues d’orina.

Menstruar amb filosofia Zero Waste

Cocoro és un gir cap a la sostenibilitat: tots els models es dissenyen a Barcelona i es confeccionen en diferents tallers de la ciutat i rodalies, a no més de 50 km de les oficines de la companyia situades en la mateixa ciutat, i el 90% dels materials són locals. És una estructura de proximitat que defineix la sensibilitat mediambiental del projecte aconseguint controlar la petjada de carboni, reduir l’impacte ambiental i fomentar l’economia local.

Es calcula que l’ús de compreses i tampons en la vida d’una dona genera fins a 180 kg de residus no-reciclables, segons el Informe de ReZero, Zero Waste Europe, ReLoop and Break Free From Plastic. “The environmental & economic costs of single-usi menstrual products, baby nappies & wet wipes”. Les calcetes menstruals Cocoro es poden rentar i tenen uns 2 anys de vida útil si es respecten les instruccions per al seu correcte manteniment. Passat aquest temps, es poden fer servir com a roba interior normal.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Abril 2021