L’Aloe Vera és aclamat en el món de la farmacologia per les seves múltiples propietats. El seu ús extern és àmpliament conegut, però l’aloe també pot reforçar el bon funcionament intern de l’organisme quan s’ingereix per via oral.

aloe vera

Aloe Vera: múltiples beneficis coneguts

Hidratant, nutritiu, regenerador, cicatritzant, antiviral… L’àloe vera és un dels elements més utilitzats en les farmacologia i la cosmètica natural. Té una gran riquesa nutricional, gràcies als seus més de 200 principis actius diferents, entre vitamines, minerals, aminoàcids, enzims i polisacàrids (els components més destacats de la planta).

I té múltiples beneficis: dóna suport a la salut digestiva i el sistema immunològic, ajuda a reduir els nivells de toxines i a augmentar l’absorció de nutrients. Per via tòpica pot ajudar a protegir i reparar la pell en cas de cremades o danys per raigs ultraviolats.

Antraquinones: el quid de la qüestió

No obstant això, el seu consum a llarg termini ha estat objecte de controvèrsia durant molt de temps, qüestionant la seva seguretat sanitària. Això es deu al fet que l’àloe vera conté derivats hidroxiantracènics, com les antraquinones, un grup de molècules molt esteses en el món vegetal (per exemple, la aloïna) i conegudes per les seves propietats curatives tant curatives com tòxiques.

Segons l’EFSA (Autoritat de Salut Alimentària Europea), aquests components poden ser efectius per a la funció intestinal, ja que tenen un efecte laxant, encara que la seva ingesta excessiva per via oral podria ser contraproduent per a la salut. En sobrepassar els límits de toxicitat permesos, podrien ser capaces d’alterar el funcionament natural de l’organisme (pot causar diarrea, reducció de l’absorció dels nutrients o reducció de la tonicitat el còlon). Per això, la Unió Europea va aprovar recentment una nova regulació per a prohibir els preparats d’àloe amb presència d’aquestes substàncies i retirar-los del mercat.

Agua de Aloe vera
Aigua d’Àloe Vera en un got.

No obstant això, algunes fórmules d’àloe vera, com les de Lily of the Desert, s’han pogut adaptar a la nova normativa mitjançant tractaments que eliminen qualsevol resta de hidroxiantracènics, garantint la innocuïtat dels seus productes.

Sucs d’Aloe Vera, de Lily of the Desert

Lily of the Desert, marca de referència internacional, assegura fòrmules bebibles d’àloe vera sense aloïna. D’aquesta manera, els seus complements líquids i en format gel poden ser consumits durant llargs períodes de temps.

S’elaboren amb àloe vera procedent de cultius propis i sota el concepte d”integració vertical“. Així controla tot el procés de producció, garantint la qualitat i la puresa en el producte. Tant és així que estan certificats pel International Aloe Science Council (IASC), el màxim organisme internacional de certificació de qualitat de l’àloe vera.

Lily of the Desert és una marca de referència internacional en la fabricació de productes d’àloe vera

La fórmula dels productes bebibles de Lily of the Desert s’enriqueix amb Aloesorb, un concentrat de polisacàrids de l’àloe vera, que maximitza les seves propietats beneficioses, segons estudis d’eficàcia contrastada. A més, la gamma no conté conservants ni glútens i és apta per a vegetarians i vegans.

Lily of the Desert

Compra Lily of the Desert a España – Distribuït en Exclusiva per Natur Import

  • Més informació sobre Lily of the Desert al lloc web de Natur Import – www.naturimport.es

Article en col·laboració. 

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Juny 2021

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here