L’aromateràpia és l’ús terapèutic dels olis essencials amb l’objectiu de millorar el nostre benestar físic, mental i emocional. Per a aconseguir els efectes desitjats, l’elecció d’un oli essencial òptim és fonamental.

fenghi
Oli essencial de taronja amarga, de Fenghi.

Olis essencials, base de l’aromateràpia

Els olis essencials són els extractes més purs i naturals de les plantes aromàtiques. Concentren els quimiotipos o principis actius: un conjunt de molècules que, aplicades en l’aromateràpia i la medicina natural, tenen múltiples beneficis en el nostre estat físic o psicològic: poden actuar com a antiinfecciosos, antiinflamatoris, anticatarrals, mucolítics, antihistamínics, antiespasmòdics, analgèsics, calmants, ansiolítics, reguladors del sistema endocrí, hipotensus o estimulants. Fins i tot, com a afrodisíacs, tonificants o relaxants.

Els seus efectes varien en funció de diferents paràmetres: com s’utilitzen (ja sigui per inhalació mitjançant difusors, polvoritzadors o bafs, o per aplicació cutània amb massatges, banys o cataplasmes), en quines quantitats o si es combinen o no amb altres olis essencials o vegetals. Ara bé, per a assegurar la seva màxima qualitat i que les seves propietats no estiguin adulterades, és important triar olis essencials 100% purs i de procedència ecològica.

És important triar olis essencials 100% purs i de procedència ecològica per a assegurar la seva màxima qualitat

La popularització dels olis essencials en els últims anys ha afavorit l’aparició de metodologies de producció massives que danyen el medi ambient i que no tenen en compte les comunitats locals. Aquí és on empreses com Fenghi marquen la diferència.

Fenghi: La importància de triar un bon oli essencial

Des de l’aromateràpia científica, un equip format per experts en diferents sectors (biologia, química, bioquímica) amb més de 100 anys d’experiència professional desenvolupa a Fenghi olis essencials BIO, 100% purs i naturals. Sota el lema ‘Tota la planta, només la planta’, la seva missió és oferir olis essencials de qualitat i a un preu just per a tots els actors de la cadena de producció.

fenghi
Olis essencials BIO 100% purs i naturals, de Fenghi.

Per a elaborar els seus olis essencials, Fenghi treballa exclusivament amb productors i proveïdors experts en olis essencials que respecten els processos de producció tradicionals: des del cultiu i la recol·lecció de les plantes, fins al seu destil·lat. Configuren així una xarxa de socis artesans-destil·ladors en sintonia amb el medi ambient, que respecta l’equilibri entre l’activitat humana i la protecció de l’entorn.

Certificació BIO: qualitat i transparència

Com a garantia, Fenghi certifica olis essencials BIO quimiotipats. Això significa que els seus olis procedeixen sempre de plantes identificades botànicament (tant a nivell de gènere com d’espècie) i de cultius ecològics auditats. A més, són olis essencials 100% naturals i complets: no contenen molècules de síntesis ni es barregen amb altres olis (una pràctica freqüent per a abaratir el cost del producte). Per això, el procés d’elaboració segueix un control de qualitat minuciós en el qual analitzen les propietats organolèptiques (olor, color, aspecte) i s’inclouen les anàlisis químiques completes en les etiquetes dels productes, garantint la traçabilitat, la puresa i la integritat dels olis essencials.

El resultat són productes estretament vinculats a la terra i a les comunitats que els produeixen

El resultat de tot això és l’elaboració de productes estretament vinculats a la terra i a les comunitats que els produeixen, entre els quals destaquen una gran varietat d’olis essencials i olis vegetals per a utilitzar directament sobre la pell o amb l’ajuda d’un difusor, i també aplicats a altres productes, com per exemple, sabons artesanals.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Octubre 2021