Elaborats diàriament a partir de llet fresca recentment munyida, exclusivament de les seves cabres, BEEE ofereix totes les virtuts de la llet de cabra ecològica i produïda sota un model sostenible de producció en un cicle tancat, cultivant els farratges i els cereals per als animals.

BEEE
©BEEE

25 anys impulsant la biodiversitat

Els orígens de BEEE es remunten fa més de 25 anys a la Finca El Campillo, situada al cor de Moratalla (Múrcia). Fruit d’un plantejament ecològic integral de Biogéminis, el pas inicial va ser la reparació i el replantat del bosc mediterrani primigeni que envoltava la finca. Amb el replantament més de 30.000 arbres, es va impulsar la biodiversitat original del territori. Després d’això, va començar a forjar-se un projecte ambiciós: generar un entorn veritablement ecològic i de convivència natural en el qual el camp, els animals i les persones cohabitessin en una simbiosi harmònica.

BEEE és una iniciativa dedicada exclusivament a l’obtenció de llet fresca ecològica de cabra de pura raça

El resultat de tot això va ser BEEE, una iniciativa dedicada exclusivament a l’obtenció de llet fresca ecològica de cabra de pura raça, amb la qual elabora iogurts, formatges i quefirs de primera qualitat i amb certificació ecològica.

Concebre la finca com un organisme viu

Per a produir els seus productes ecològics, BEEE desenvolupa un sòlid model de gestió basat en el respecte als valors mediambientals, en el coneixement i en l’excel·lència procedimental i d’acompliment professional, per a produir llet i derivats que mantenen intactes els sabors naturals i tradicionals.

©BEEE. Instal·lacions de BEEE a Moratalla (Múrcia)

Un dels pilars fonamentals és el desenvolupament cíclic i sostenible de totes les entitats que conviuen en la finca (ecosistema vegetal, animal, humà i de producció). El Campillo és una finca agrícola de 40 hectàrees de cultiu i més de 200 de muntanya formada entorn d’una deu d’aigua potable. Allí, conreen farratges per a henificar, principalment d’alfals, cereals i lleguminoses per a alimentació animal, utilitzant exclusivament la matèria orgànica d’una acurada selecció de cabres de raça pura autòctona murcià-granadina criades en semillibertat i en equilibri amb la resta de la fauna existent. Gràcies a això i també a un equip humà format i especialitzat, es concep la finca com un organisme viu.

BEEE es desenvolupa sota un organisme agrari cíclic, sa i autosuficient que respon als valors de l’agricultura biodinàmica

En definitiva, l’àrea de producció es concep com un organisme agrari cíclic, sa i autosuficient que tracta d’enriquir la naturalesa, donar suport a la biodiversitat i augmentar la fertilitat del sòl al mateix temps.

BEEE [QLAB]: Tradició i innovació

El manteniment dels valors tradicionals, combinats amb l’última tecnologia, fa de BEEE una empresa innovadora capaç d’oferir una gamma de productes diferenciats. Això és, també, gràcies a la creació del BEEE [QLAB], una cava de maduració i afinat en la qual observar com els formatges matisen i intensifiquen el seu valor, expressant les seves millors característiques organolèptiques de sabor, textura, aroma i color.

©BEEE. BEEE [QLAB] és una cava de maduració i afinat de formatges
En aquest nou espai, els mestres artesans afinadors puguin experimentar en l’elaboració de formatges sota les millors condicions i mitjans. Un laboratori de calma -i d’accés restringit- en el qual la combinació de materials tradicionals amb els més moderns sistemes tecnològics permeten la màxima expressió dels valors dels formatges de BEEE.

Una de les novetats és la creació de BEEE [QLAB], un cava de maduració i afinat

Així, els formatges descansen i maduren en un ambient que promou i manté en equilibri la flora biològica de BEEE, el veritable secret dels seus formatges. La penombra i els prestatges de fusta de picea del Jura sense raspallar (tradicionalment usades en les DOP franceses de Compté i Reblochon), afavoreixen la màxima expressió d’aromes, sabors i textures, que faciliten la flora de microorganismes: bacteris làctics, floridures i llevats durant el temps necessari i les condicions de llum, humitat, renovació d’aire i temperatura adequades.

©BEEE. Formatge Múrcia al Vi (DOP) de BEEE

Productes de qualitat

L’extensa gamma de productes ecològics certificats de BEEE -que inclou llet, quefir, formatges i iogurts– s’elabora a base de llet fresca de cabra recentment munyida obtinguda en el seu propi cicle ecològic tancat, agrícola i ramader. El resultat són productes elaborats amb un processament mínim per a extreure la seva màxima qualitat organolèptica i funcional, elaborats artesanalment i en petites produccions limitades al volum de llet fresca del dia, procedent del seu ramat.

Ofereix productes artesans i elaborats amb un processament mínim per a extreure la seva màxima qualitat organolèptica i funcional

Precisament les noves instal·lacions han permès a BEEE elaborar la seva varietat més complexa, els formatges madurats de pasta premsada i llet crua, entre els quals es troben les varietats Escorça Natural Flora Autòctona i Escorça Rentada. A més, dos d’ells, Múrcia Curat i Múrcia al Vi, estan inclosos en la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Formatges de Múrcia, sent l’única gamma de formatges elaborats amb llet crua i certificació ecològica. També rep aquesta denominació el Formatge al Pebre vermell de Múrcia, elaborat amb formatge de pasta tova de llet pasteuritzada.

Gràcies a la investigació i al desenvolupament tècnic, BEEE compta també amb elaboracions exclusives amb un elevat valor gastronòmic, com la Llet Fresca Ecològica, pasteuritzada i embotellada en vidre o la Mantega Ecològica Artesanal, pastada a mà i sense additius, amb un sabor inconfusible.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2022

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here