Hort del Silenci s’ha convertit en un dels guanyadors dels Premis Sabor de l’Any 2022 en Restauració (Canal Horeca), obtenint la millor puntuació en les 3 categories on va presentar candidatura: ECO, Sense Gluten i Vegana. L’entitat privada va donar a conèixer públicament les marques premiades dijous passat, 24 de febrer, en un comunicat oficial.

hort del silenci premios

Premis Sabor de l’Any

El guardó és un reconeixement de qualitat en el món de la gastronomia i la restauració, basat en la pròpia experiència de consumidors i xefs, que proven i puntuen els diferents productes presentats sense conèixer la seva marca. Hi ha dues modalitats, Retail i Restauració. En el cas de restauració, ha estat un grup de 10 xefs professionals, dirigits per la Màster Xef del Premi, Àngels Puntas, qui ha valorat els productes d’alimentació destinats al canal Horeca segons interès, practicitat, sabor i satisfacció global. Les propostes guardonades han estat les que han obtingut la nota més alta en el conjunt d’aquests paràmetres.

Hort del Silenci ha obtingut la millor puntuació en les 3 categories on va presentar candidatura: ECO, Sense Gluten i Vegana

El segell Sabor de l’Any va ser creat l’any 1995 a França, per MONADIA (centre francès de qualitat del consumidor). Actualment, és present en diferents països com Espanya, Portugal, Itàlia, Bèlgica, Tunísia, el Marroc i Mèxic. A Espanya, el segell està representat pel grup Global Quality. La rigorositat i la imparcialitat de la metodologia utilitzada ha posicionat a Sabor de l’Any com a referent de qualitat gustativa líder i més valorat als països on és present, aconseguint la confiança dels consumidors, fabricadors, professionals i distribuïdors del sector de l’alimentació. Enguany, s’han distingit un total de 97 productes destinats a Retail i Horeca.

Tres productes distingits d’Hort del Silenci

Els productes d’Hort del Silenci guardonats han estat el Rigatone de Llentia Pardina ECO, el EASY MIX Pa de Motlle sense Gluten i L’OU Vegetal Eco, respectivament.

  • Categoria ECO: Rigatone de Llentia Pardina ECO, varietat de pasta alimentària que posa en valor un cultiu propi de proximitat i que es presenta com a alternativa innovadora en el seu format al consum tradicional de llegums. Envàs sostenible, per Retail amb caixa de cartó alimentós reciclat per retail en 250g i per Horeca, en sac de paper de 5kg.
hort del silenci premios
Rigatone de Llentia Pardina ECO, d’Hort del Silenci
  • Categoria Sense Gluten: Easy Mix Pa de Motlle sense gluten, elaborat amb farines de cigró i altres llegums de cultius propis i de proximitat. Primer producte en la seva categoria 100% lliure d’al·lergògens, sense ou i sense lactosa. Envàs sostenible, per a Retail en pot de plàstic RPET reciclatge i reciclable (per a evitar contaminacions creuades), dins d’una caixa de cartó reciclat en 500g i Horeca en sac de paper de 5kg.
hort del silenci premios
Easy Mix Pa de Motlle sense gluten, d’Hort del Silenci
  • Categoria Vegana: L’OU vegetal ECO com a proposta a la nova alimentació vegana o vegetariana, lliure d’al·lergògens i salmonel·losi pròpia de l’ou, alternativa a la proteïna animal. Envàs sostenible, per a Retail en pot de plàstic RPET reciclatge i reciclable (per a evitar contaminacions creuades), dins d’una caixa de cartó reciclat en 325g i Horeca en sac de paper de 5kg.
hort del silenci premios
L’Ou vegetal ECO, d’Hort del Silenci

Sobre Hort del Silenci

Hort del Silenci són agricultors i elaboradors compromesos amb el territori i els consumidors. Amb consciència ecològica i sostenible, treballen per un consum responsable i respectuós amb la terra conreada. Respecten els seus temps i posen en valor el treball de totes les persones involucrades en la cadena alimentària, des del pagès al consumidor. Elaboren els seus productes amb aliments procedents de cultius propis a Catalunya, amb certificació ecològica, de proximitat, sense gluten i vegana, per a oferir una alimentació sana i saludable, de la qual garanteixen la seva traçabilitat.

Amb consciència ecològica i sostenible, treballen per un consum responsable i respectuós amb la terra conreada

En aquest sentit, el seu principal propòsit és enfortir el sector agrari de la seva zona a través de la Cooperativa Agropecuària d’Artesa de Segre. D’una banda, mitjançant la recuperació de cultius tradicionals com els cereals antics o els llegums, molt més sostenibles i respectuosos amb l’entorn (entre altres, consumeixen menys aigua). D’altra banda, revaloritzant aquests cultius amb innovació, buscant solucions alimentàries noves, com l’OU vegetal ECO, que es converteixin en una alternativa a la proteïna animal, donin resposta a les intoleràncies alimentàries existents (soia, gluten, ou, etc.) i, a més, es tinguin en compte per a les creixents demandes de la societat actual, com l’alimentació vegetariana o vegana, o com a alternativa al consum tradicional de llegums.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2022