Entre el 2 i el 9 de juny, la Semana Bio 2022 aglutinarà activitats per part d’agricultors, ramaders, restaurants, escoles i retailers, distribuïdors i comercialitzadors. L’organització fa una crida a institucions, sector agroalimentari, món educatiu i ciutadania a sumar-se a la iniciativa, promovent la transició cap a la producció i el consum ecològic en vistes a aconseguir els objectius europeus de 2030. L’esdeveniment, que busca promoure, difondre i celebrar la producció ecològica, és el primer d’aquestes característiques a escala nacional.

Semana Bio 2022

Semana Bio 2022: crear consciència

El sistema alimentari és el principal causant del canvi climàtic, i els seus efectes, com les sequeres i la desertificació, ens castiguen cada vegada amb més força. Davant l’escalfament global, la disminució generalitzada de la biodiversitat i els problemes de salut relacionats amb els hàbits i la dieta, la necessitat de canviar els nostres sistemes alimentaris mai ha estat tan gran.

En aquest context neix la Semana Bio, una campanya d’una setmana de durada per a crear consciència sobre els beneficis de l’agricultura i els aliments ecològics, assenyalats per la Unió Europea com un element clau i imprescindible a promoure en el marc de les Estratègies Biodiversitat i De la Granja a la Taula.

Segons l’Informe anual de la producció ecològica a Espanya 2022, elaborat per Ecovalia i presentat aquest març, la despesa per càpita en productes ecològics a Espanya es va situar l’any 2021 entorn dels 59,2 euros per habitant/any, encara lluny la mitjana de la Unió Europea, situada en 101,8 euros, i lluny del 10% de consum fixat com a objectiu per a 2030.

Del 2 al 9 de juny, Espanya celebra la Semana Bio per a promoure la producció i el consum de productes ecològics

Del 2 al 9 de juny, Espanya celebra la Semana Bio, que promourà la producció i el consum de productes ecològics a través del conjunt d’activitats que es desenvoluparan per tot el territori nacional. Entre elles, visites a productors i instal·lacions agràries i ramaderes, activitats comercials a nivell retail, activitats en el sector de la restauració i amb enfocament gastronòmic, activitats en escoles i moltes altres accions de divulgació específiques.

Es tracta d’una iniciativa oberta a tots els actors del sector ecològic: incloent productors, comercialitzadors, distribuïdors, certificadores i organitzacions sectorials. Per això, l’organització convida al sector agroalimentari a sumar-se a l’esdeveniment i a organitzar activitats de promoció i divulgació de la producció i el consum bio. Les activitats es recolliran mitjançant un breu formulari i seran incloses en el programa de l’esdeveniment. El conjunt d’activitats es podrà consultar en el Calendari de la Semana Bio, publicat en la pàgina web.

L’organització convida a institucions, sector agroalimentari, món educatiu i ciutadania a sumar-se a la iniciativa

La Semana Bio culminarà els dies 8 i 9 de juny, quan el sector ecològic es reunirà a IFEMA Madrid en motiu d’Organic Food & Eco Living Iberia.

Sobre la Semana Bio

La Semana Bio és una iniciativa organitzada per Bio Eco Actual, mitjà de comunicació independent i gratuït al servei dels consumidors, productors, distribuïdors i detallistes de producció ecològica. Compta amb el suport principal d’Ecovalia, l’associació professional espanyola de la producció ecològica, i Organic Food & Eco Living Iberia, punt de trobada professional per excel·lència del sector ecològic, que va comptar amb prop de 5.000 visitants en la passada edició i que culminarà la Semana Bio 2022 els dies 8 i 9 de juny en el pavelló 7 de IFEMA Madrid.

  • Organitza la teva activitat a través d’aquest formulari.
  • El calendari d’activitats està disponible aquí.
  • Descarrega els materials gràfics de Semana Bio aquí.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2022