Cantero de Letur, companyia especialitzada en lactis ecològics, fa més de 20 anys que treballa en un model d’economia sostenible centrat en el benestar dels animals, la cura i la protecció del medi ambient i el desenvolupament de l’entorn rural en el qual se situa.

Cantero de Letur km 0

Km 0: Assegurar l’origen de la matèria primera

En els últims mesos, Cantero de Letur ha redoblat el seu esforç per garantir la traçabilitat dels productes que fabrica i comercialitza amb la posada en marxa de diverses iniciatives. La més significativa és la seva granja ecològica situada en una finca de 300 hectàrees i que alberga a més de 3.000 cabres. Gràcies a aquestes instal·lacions, la signatura de referència en els lactis ecològics ha aconseguit que més del 90% de la llet de cabra utilitzada en l’elaboració dels seus productes provingui d’un radi de 35 quilòmetres a la rodona, la qual cosa permet a l’empresa albaceteña assegurar l’origen i tractament de la matèria primera utilitzada en la producció dels seus iogurts, quefirs i formatges blancs de cabra, vaca i ovella.

Pablo Cuervo-Arango, director gerent de Cantero de Letur, destaca que «en promoure la utilització de recursos pròxims no sols estem assegurant la traçabilitat i qualitat dels nostres productes ecològics, també col·laborem amb el desenvolupament de Letur i el seu entorn pròxim».

L’aposta pel km 0 ha permès rebaixar les emissions de CO₂ i revitalitzar l’entorn rural pròxim a Letur

Revitalitzar l’entorn rural

Aquesta aposta pel km 0 es reflecteix també en una reducció de les rutes utilitzades per a transportar tant els productes elaborats per la companyia manxega com les matèries primeres i altres materials utilitzats en la seva fabricació. El resultat és una reducció significativa en els nivells de CO2 emesos per l’empresa.

Un altre dels aspectes en els quals incideix aquesta filosofia basada en la proximitat és la revitalització de l’entorn rural i, en concret, de la zona de Letur. Cantero de Letur produeix ocupació per a prop de cent persones entre fàbrica i ramaderies, la qual cosa representa prop d’una quarta part de la població activa de Letur i, per tant, un important suport al desenvolupament d’aquest poble rural de menys de 900 habitants censats.

Sobre Cantero de Letur

Cantero de Letur és l’empresa pionera a Espanya en producció de lactis ecològics amb més de trenta anys d’història. Actualment és líder del mercat espanyol en el seu segment i compta amb una àmplia gamma de productes lactis ecològics de llets de cabra, vaca i ovella. La companyia manté des de la seva fundació un fort compromís social amb la zona rural de Letur, on se situa, i s’ha convertit en un pilar fonamental en l’economia d’aquesta comarca albaceteña generant més de 100 ocupacions per als seus habitants.

La marca és present en el mercat ecològic de refrigerats principalment amb iogurts i quefirs (constitueixen el 80% de les seves vendes amb un volum de 2.560 tones), a més de llet fresca pasteuritzada i formatges blancs pasteuritzats.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Octubre 2022