Productes naturals i ecològics, elaborats artesanalment i amb una tecnologia actual. Cosmètics Giura és una empresa familiar dedicada a la fabricació de productes cosmètics d’alta qualitat mitjançant extractes i olis vegetals obtinguts de plantes conreades de manera ecològica en els seus propis terrenys.

Cosmètics formulats amb cura

El camí de Cosmètics Giura va començar l’any 1992 amb l’objectiu d’omplir un buit existent en el mercat a través de la cosmètica natural i ecològica basada realment en l’ús de les plantes. En l’actualitat, produeix al voltant de vuitanta referències que abasten diferents famílies de productes, incloent-hi gels, xampús, cremes, llets, olis, desodorants, hidrolatos i repel·lents de mosquits. Cadascun d’ells està formulat acuradament per a aconseguir resultats eficaços i satisfer les necessitats dels clients. “Tots els nostres productes vetllen no sols per una millora estètica, sinó també pel benestar físic, perquè no existeix un cos estèticament bonic, si no practiquem un tracte acurat del nostre interior”, afirmen.

Procés productiu sostenible i integral

El seu enfocament és integral i es basa en l’ús d’extractes i olis vegetals obtinguts de plantes conreades en els seus propis terrenys i de manera ecològica. Aquest control total sobre el procés de producció (sembra, recol·lecció, fabricació) i distribució permet garantir la màxima qualitat en totes les etapes, des de la sembra i cultiu de les plantes fins a la formulació i fabricació dels productes i la seva distribució a les botigues.

Sempre sota criteris de sostenibilitat ambiental, un dels seus pilars fonamentals. Des del tractament de residus fins a la il·luminació, el consum d’aigua i els embalatges, Cosmètics Giura treballa amb l’objectiu de minimitzar l’impacte en el medi ambient i promoure pràctiques responsables en la indústria cosmètica.

Cosmètics Giura compta amb certificacions que recolzen la qualitat ecològica dels seus productes

Qualitat ecològica certificada

El procés d’obtenció de la matèria primera comença amb la recol·lecció de les plantes fresques. Utilitzen plantes dels seus propis cultius o recol·lectades de manera silvestre, sempre amb la certificació ecològica del Consell Català de la Producció Agrícola Ecològica (CCPAE). Aquesta selecció acurada permet garantir la puresa biològica de les plantes, ja que, amb major concentració de principis actius en estat fresc, es poden aprofitar els bactericides i fungicides naturals que actuen com a conservants naturals i ecològics en els seus productes.

Els extractes vegetals s’obtenen mitjançant la maceració en olis de màxima qualitat o alcohols d’origen vegetal i ecològic, utilitzant tècniques passives en fred per a preservar els principis actius de les plantes. Perquè el temps, la temperatura estable i la manca de llum propicien l’obtenció d’un producte excel·lent, afirmen.

Instal·lacions de Cosmètics Giura

Els productes de Cosmètics Giura neixen a partir de fórmules exclusives que combinen acuradament els ingredients en les proporcions adequades perquè interactuin entre si i sumin els seus principis actius, garantint la màxima eficàcia dels seus productes. Per principis i sistema no treballen a partir de bases comunes per a l’elaboració de les cremes, tònics i bàlsams. La part hídrica d’una fórmula, expliquen, sempre contindrà l’aigua floral més indicada per a la finalitat que el producte persegueixi i en funció del tipus de pell a la que vagi destinada.

El seu laboratori compta amb equips que garanteixen un control òptim dels processos de fabricació i els controls microbiològics necessaris per a garantir la qualitat dels seus productes. Des de l’envasament individual de cada unitat fins a l’etiquetatge i el control final de qualitat, asseguren que cada producte compleix amb alts estàndards abans de ser emmagatzemat.

Cadascun dels seus productes està acuradament formulat per a aconseguir resultats eficaços

Per tot això, Cosmètics Giura compta amb dues certificacions que recolzen la qualitat ecològica dels seus productes: la certificació del Consell Català de la Producció Agrícola Ecològica (CCPAE), que avala la qualitat ecològica de les seves plantes, i la certificació de bio.inspecta-VidaSana, que certifica com a ecològics els productes finals elaborats.

Envasament, etiquetatge i comercialització

Una vegada finalitzat el procés de fabricació i anàlisi, cada producte s’envasa individualment amb materials lleugers i no contaminants per a posteriorment ser etiquetat i sotmès al control final de qualitat abans de ser emmagatzemat.

Cosmètics Giura comercialitza directament els seus productes, utilitzant exclusivament caixes reutilitzades en els enviaments, i els serveix directament a les botigues, sense distribuïdors ni intermediaris, apostant en les seves relacions comercials, tant amb proveïdors com amb els punts de venda final, pel comerç de proximitat, el reaprofitament, el reciclatge, la confiança i l’ètica comercial. A més, estableix preferentment les vinculacions financeres amb intermediaris amb entitats que garanteixin el model de banca ètica i transparent.

Descobreix més a www.cosmeticsgiura.com

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Juny 2023