En general, la disminució del desig sexual en la dona sol ser degut a canvis hormonals: menopausa, embaràs, lactància, entre d’altres, i per causes psicològiques i emocionals, com la depressió, la sobrecàrrega emocional i psíquica, la tensió, l’estrès sostingut, la fatiga i manca de son… També poden ser causants el tabac i l’alcohol. Tots aquests factors poden influir en el nivell de desig sexual i de vegades bloquejar-lo del tot.

Libido femenina i olis
123rf Limited©nikolay100. Rosa de Bulgària

L’aromateràpia científica pot ajudar a millorar aquesta condició. Alguns olis essencials poden afavorir un bon estat d’ànim, també ajudar-nos a desconnectar la ment de pensaments recurrents, connectar amb el cos i intensificar el desig sexual, millorant així la qualitat de les nostres relacions sexuals.

Els olis essencials d’acció afrodisíaca, o que poden ajudar a augmentar la libido, no es poden aplicar directament sobre la part genital, ja que es tracta d’una mucosa, sinó que s’han de preparar adequadament, barrejant-los amb els portadors adequats i la dilució adequada per a que veritablement sorgeixi el seu efecte. Els olis essencials són substàncies molt concentrades i només una dilució molt feble (no més d’una gota de la barreja que triïs d’olis essencials per 10 ml de portador vegetal) es pot utilitzar per aplicar a una mucosa i a la pell.

Escull sempre els olis vegetals verges i de producció ecològica

Per donar vida a la teva sexualitat, pots fer servir olis essencials botànica i bioquímicament definits, com el ylang-ylang, la rosa de Bulgària, el lemon-grass, la sàlvia sclarea i el sàndal, aquestes són excel·lents opcions que proporcionen molt bons resultats i que he pogut comprovar al llarg de la meva experiència.

Recorda que no els has d’utilitzar directament. Els pots diluir en un portador vegetal de primera pressió en fred, els millors són l’oli d’onagra, l’avellana, la nou d’albercoc i el sèsam. Escull sempre els olis vegetals verges i de producció ecològica. Aquest tipus de fórmules no s’han d’aplicar en dones embarassades ni durant la lactància.

També tens preparats llestos per a l’ús, verifica que veritablement siguin naturals i segueixin els criteris de l’aromateràpia científica.

A més a més, seguir un estil de vida saludable és la base per sentir-te bé amb el teu cos i amb els altres i per entrar en sinergia amb la teva parella. Com més en simbiosi et sentis, més gran serà el teu benestar i la de les teves relacions sexuals.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Licenciada en Ciencias biológicas, PGD. Dietética y nutrición.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Agost 2023