Al llarg de la història, diferents cultures s’han beneficiat de les propietats terapèutiques presents al cànnabis. Des de l’antiga Xina, aquest ingredient s’ha apreciat per les seves propietats analgèsiques, ansiolítiques i antiinflamatòries, entre d’altres, i s’ha utilitzat per tractar nombroses malalties.

CBD
123rfLimited©lightfieldstudios

El problema va venir a principis del S. XX, quan va començar l’atribució de qualitats negatives cap al cànnabis, posant en dubte les seves propietats medicinals, arribant fins i tot a prohibir-se. Es van paralitzar totes les investigacions sobre el seu ús terapèutic, evitant que la societat del moment pogués conèixer els beneficis naturals de la planta.

Des de fa unes dècades, ha augmentat novament l’interès pel cànnabis medicinal, especialment el CBD, un dels principals cannabinoides presents a la planta. El CBD no és psicotròpic, per tant, té les propietats terapèutiques del cànnabis sense produir alteracions a la conducta de les persones.

De fet, a diversos països està legalitzat el seu ús per a fins terapèutics, permetent a nombrosos pacients alleujar malalties sense recórrer a fàrmacs que poden tenir efectes secundaris. Això ha afavorit l’augment d’estudis i assaigs que evidenciïn les propietats terapèutiques de la planta.

Aquest auge implica un petit canvi en la percepció pública sobre el cànnabis, però també és una oportunitat per apropar-nos a l’ús de solucions naturals per millorar la qualitat de vida de les persones.

Abans de fer servir CBD, parla amb un professional especialitzat

Tot i ser un ingredient natural, no convé utilitzar-lo a la lleugera. És important saber com i quant perquè no totes les persones ho assimilen igual, pel que no tothom necessita la mateixa quantitat o concentració. A més, pot interaccionar amb alguns medicaments i patologies, per això és important comptar amb un professional que pauti la quantitat recomanada d’una manera personalitzada. Abans de fer servir CBD, recomanem parlar amb un professional especialitzat.

El CBD ha d’oferir garantia des de l’obtenció de la matèria primera fins a la venda al públic, estar lliure de químics i complir la concentració indicada. Només així i amb la guia d’un professional, podreu gaudir al màxim dels beneficis d’aquesta planta.

ESPAI PATROCINAT PER:
WeBotanix | www.webotanix.com

Autora: Tamara Álvarez Redondo, Responsable de l’Àrea Tècnica de WeBotanix

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2024