El col·lagen i l’elastina són nutrients que necessitem per generar totes les capes de la pell i els teixits de l’organisme. On es produeixen i quina importància tenen?

El col·lagen i l'elastina

On es produeixen aquests nutrients?

L’elastina són cadenes completes d’aminoàcids essencials, que adquirim a través dels nutrients propis, i d’aminoàcids no essencials, que l’organisme transforma arran d’obtenir minerals, vitamines i proteïnes.

El col·lagen és una aigua gelatinosa molt rica en sals minerals i oligoelements. Principalment s’encarrega de donar elasticitat i hidratació a les cèl·lules de la pell i realitza una funció de catalitzador entre totes.

El nostre organisme s’encarrega de fabricar col·lagen i elastina a la capa intermèdia de la nostra pell, anomenada dermis. En aquesta capa intermèdia hi tenim bacteris que pertanyen a la nostra microbiota encarregats de recollir tots els aliments que els arriba des dels vasos sanguinis i transformar-los en aquests dos nutrients necessaris.

Quina importància tenen?

Per poder fabricar correctament col·lagen i elastina és important disposar de tots els aliments necessaris que hem esmentat anteriorment. D’aquesta manera, totes les funcions que exerceixen aquests nutrients es poden dur a terme sota un patró correcte i complet.

Si internament, no aportem els aliments necessaris per a tot aquest procés, el nostre organisme continua fabricant capes de pell sota un patró amb dèficit. Això significa que tindrem problemes de sequedat, descamació i inflamacions als teixits interns i externs.

Consells saludables

Des de Pielsana recomanen les pautes següents:

  • Una dieta ecològica, biològica i de temporada. D’aquesta manera, podrem cobrir totes les necessitats alimentàries que té el nostre organisme durant tot l’any per a una base de fabricació correcta.
  • Beure una aigua viva (filtrada) barrejada amb aigua de mar durant tot el dia. Per cada litre d’aigua alcalina (aigua filtrada), mig got d’aigua de mar.
  • Procurar les quantitats adequades que cal beure.
  • Utilitzar productes de Pielsana per a la higiene i la cura de la pell.

Descobreix més sobre Pielsana a la seva pàgina web www.pielsana.es

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Abril 2024