No, no, ni ho somiïs, tot això són modes passatgeres, l’evolució ens va seleccionar per menjar carn…

Si has decidit, per motius ètics o per salut, deixar de menjar productes d’origen animal (carn i peix), fes-ho, no tinguis por, deixaràs viure a altres éssers no humans en pau, respiraràs millor (el 14% dels gasos d’ efecte hivernacle són causats per la cabanya ramadera) i la teva salut millorarà. Però fes-ho bé.

Si menjaves malament en l’alimentació convencional també ho faràs el més segur en la vegana.

Recomano dirigir-te a un dietista nutricionista i documentar-te a fons ja que el problema resideix en que la majoria dels mal anomenats productes convencionals estan manipulats des de l’origen per bona part de la indústria alimentària, els afegeixen tota mena de millorants / additius (aromatitzants, colorants, conservants, antioxidants, acidulants, edulcorants, espessidors, derivats del midó, saboritzants, emulsionants, etc.) i vitamines sintètiques que contenen compostos químics que no s’originen en la naturalesa, patint el producte una “desnaturalització”, que nosaltres no triem, la tria el fabricant. L’exemple el trobem en la majoria d’anuncis de menjar a la TV, on es vanaglorien d’aquesta acció.

go veganEl producte seleccionat per al nostre consum ha de ser ecològic, sense cap tractament químic i si podem triar, que estigui certificat amb l’Euro Fulla. És molt important que sàpigues distingir un producte orgànic d’un producte convencional, l’Euro Fulla els distingeix.

Si estàs en edat de creixement no oblidis la vitamina B12 i recorda, ets lliure de menjar el que vulguis.

Autor: Enric Urrutia, director de Bio Eco Actual