Cada tres anys, IFOAM – Organics International es reuneix amb els  socis del sector orgànic per celebrar el Congrés Orgànic Mundial (OWC son les sigles en anglès), la reunió orgànica més gran del món. El proper OWC se celebrarà del 21 al 27 de setembre de 2020 a Rennes, França.

El Congrés Orgànic Mundial 2020 - Des de les seves arrels, l’agricultura orgànica inspira la vidaUn esdeveniment que compleix 20 anys, el OWC 2020 està inspirat en el lema “Des de les seves arrels, l’agricultura orgànica inspira la vida”, i la seva visió es basarà en els inicis ètics, històrics i científics del moviment orgànic francès. Les activitats de planificació i implementació del OWC 2020 es coordinaran a través del Consorci OWC Rennes 2020 i IFOAM – Organics International amb el generós suport de diversos socis institucionals.

El Congrés: Què és?

El OWC és un fòrum global d’intercanvi entre els actors orgànics i afins: des de científics, agricultors i responsables polítics fins a periodistes, professionals i altres agents agrícoles. El seu objectiu és connectar aquests més de 2.500 agents de 50 països en un congrés d’una setmana per fomentar el diàleg. Al Congrés Mundial Orgànic 2020, els participants podran compartir, agrupar i ampliar els seus coneixements sobre els marcs i pràctiques institucionals, econòmics i socials que permeten el desenvolupament del moviment orgànic. A més, l’OWC 2020 proporcionarà als agricultors ecològics una oportunitat apassionant per conèixer altres actors que participen en l’agricultura orgànica, així com organitzacions en les seves xarxes nacionals, europees o mundials. Junts, aquests actors podran promoure la producció local i compartir el seu saber fer i els seus coneixements científics, prestant especial atenció al desenvolupament sostenible i l’enriquiment harmònic de les cultures.

L’ Organic World Congress es considera un esdeveniment líder per al sector orgànic global i ofereix impuls i inspiració a tots els que hi participen.

Prioritats i missatges clau:

 • La innovació es pot utilitzar per estimular la conversió dels agricultors a la producció orgànica: augmentar els ingressos nutricionals dels camps i mantenir el vigor de l’ecosistema;
 • Els sistemes orgànics estan lligats al sòl viu i han de ser potenciats per preservar i desenvolupar la biodiversitat, així com la integritat de les plantes i els animals;
 • El moviment de l’agricultura orgànica inspira sistemes d’aliments saludables i una cultura de la sostenibilitat;
 • L’agricultura orgànica té una visió de futur i aconsegueix la innovació mitjançant la fusió de tradició i ciència;
 • L’agricultura orgànica serveix d’inspiració per als canvis de transformació necessaris en el sector agrícola;
 • L’agricultura orgànica funciona i es posiciona com a agent de canvi. Ha arribat el moment d’ampliar-se i aprofitar els beneficis obtinguts a partir de formes de cultiu regeneratives (sostenibles);
 • L’OWC2020 està orientat a solucions i tractarà d’oferir alternatives al repte global i maximitzar els impactes positius sobre les persones i el planeta. El seu caràcter és pragmàtic, amable, positiu i col·laboratiu;
 • L’agricultura orgànica és una eina per al desenvolupament responsable.
El Congreso Orgánico Mundial 2020_Programa
Família d’estàndards d’IFOAM Organics International

Programa de l’Organic World Congress

El Congrés Mundial Orgànic 2020 inclourà sessions plenàries i sis fòrums del congrés. Els fòrums del congrés seran:

 1. Fòrum de lideratge: per debatre i modelar el futur del moviment orgànic.
 2. Fòrum dels agricultors i assessors: per compartir coneixements i iniciatives.
 3. Fòrum científic: per presentar investigacions sobre el sector orgànic.
 4. Fòrum de la cadena de subministrament i valor: on s’aborden els problemes relacionats amb la professió.
 5. Fòrum cultural i educatiu: on es debat sobre la base filosòfica i la gestió del coneixement del moviment orgànic.
 6. Fòrum de les parts interessades: per promoure un enfocament multiactor per als sistemes d’aliments ecològics.

Us animem a participar en un o més dels fòrums esmentats anteriorment però cal una aplicació prèvia. Els assistents interessats hauran de presentar un resum als organitzadors del congrés per a la seva aprovació. Els resums es poden enviar on line  mitjançant https://owc.ifoam.bio/2020. El període de sol·licitud d’enviaments de sinopsis és del 15 d’abril al 30 de setembre de 2019. IFOAM – Organics International publicarà a la primavera els anuncis d’OWC 2020 i informació addicional al pre-congrés. Per veure i rebre noticies de OWC 2020, visiteu owc.ifoam.bio/2020 i subscriviu-vos a les nostres actualitzacions.

On és?

El OWC 2020 se celebrarà al Couvent des Jacobins, un gran centre de conferències al cor de Rennes. Fusionant passat i present, el Couvent des Jacobins està situat en un edifici històric del segle XIV remodelat i s’hi pot arribar a peu o en transport públic des de tots els hotels de la ciutat i des de l’estació de tren principal.

El Couvent des Jacobins, que compta amb 4.000 metres quadrats d’espai expositiu i serveis complets de restauració amb un espai per menjar per a 1.500 persones, és el lloc perfecte per acollir el Congrés Mundial Orgànic 2020.

Activitats paral·leles OWC: Com puc participar?

El OWC 2020 ofereix als seus participants l’oportunitat d’organitzar i /o participar en un o més esdeveniments secundaris. Les organitzacions o altres persones interessades en acollir o organitzar esdeveniments paral·lels poden optar a aplicar-se com a organitzadors d’esdeveniments secundaris.

Per a preguntes relacionades amb el congrés, envieu un correu electrònic.

Per sol·licitar informació addicional sobre OWC 2020, poseu-vos en contacte amb el Consorci Organic World Congress 2020 (França) per correu electrònic a owc2020@itab.asso.fr.

Guardeu la data: del 21 al 27 de setembre de 2020

Autor: Louise Luttikholt, Executive Director IFOAM-Organics International | www.ifoam.bio

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Maig 2019

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here