La Teràpia Floral, mètode natural de salut que utilitza els remeis florals elaborats per Edward Bach, s’ha convertit en les últimes dècades en una de les Teràpies Naturals més sol·licitades. La seva expansió és constant pel que fa a popularitat i recomanació d’ús pels professionals de la Salut Natural.

Terapia Floral, más que remedios: una vía hacia el desarrollo interior

Què és la Teràpia Floral?

Per a la Teràpia Floral el fonamental és la congruència: expressar el que un és, d’acord a la seva veritable naturalesa. Per això fomenta la individualitat, com a fidelitat a un mateix, ja que fruit d’això emergirà la pau i l’alegria. Ens endinsem en un nou paradigma, on el sentit de l’exercici professional es centra en el desenvolupament de la consciència i no en l’eradicació dels símptomes.

Edward Bach deia que no s’eradicaria la malaltia fins que no fos abolida la ignorància, referint-se amb això al desconeixement d’un mateix i de les veritables lleis de la natura.

Edward Bach va desenvolupar un sistema integral de salut, en el qual descriu 12 tipologies de personalitat i els desviaments d’aquestes

Les persones que arriben a les consultes, siguin de teràpies naturals o mèdiques, busquen sentir-se “en pau”. Les seves dolències, ja siguin físiques o psíquiques, els han tret d’aquesta dimensió on la vida es percep com a creativa i lluminosa, on les coses encaixen i un està en el seu “lloc” sense importar quin sigui aquest. La visió actual de la medicina busca eliminar la malaltia, com a únic objectiu, sense tenir en compte el sentit que la malaltia té en la vida.

Autoconeixement

El pacient vol estar en pau, que li treguin un dolor, una pena, un mal humor, una irritació o qualsevol altra causa que el fa patir. Però en realitat aquests símptomes només són els símbols que ens “parlen” de la seva veritable malaltia: l’allunyament del seu autèntic ésser, de la seva genuïna forma de sentir. Tots busquem “ser”, l’únic que necessitem és saber de nosaltres mateixos, conèixer-nos, connectar amb la vocació, i descobrir el sentit del nostre patiment.

El Terapeuta Floral ha de complir aquesta funció ajudant al pacient a trobar-se a si  mateix, ser testimoni de l’Ànima, i això només arriba si un indaga en els secrets de la seva pròpia naturalesa, si escolta les emocions i sent amb la mirada serena i disposada a saber de ell mateix, si dirigeix ​​la seva atenció a les sensacions que l’inquieten, si li posa nom a les pors i en parla, en definitiva si obre els ulls i es reconeix com el que veritablement és.

Edward Bach va desenvolupar un sistema integral de salut, en el qual descriu 12 tipologies de personalitat i els desviaments d’aquestes, que poden estudiar-se en les 38 descripcions que integren el sistema, com a elements constitutius del psiquisme humà. Partint de les 12 tipologies de personalitat podem definir les tendències vitals que un ésser humà desenvoluparà en el seu trànsit per l’existència carnal, de manera que coneixent la tipologia de personalitat sabrem, com escriu Bach: El seu objectiu i el seu treball en la vida i el remei que li assistirà en aquest treball.

A partir d’aquí, i després d’anys d’investigació, vam crear la Teràpia Floral Evolutiva, un model que fomenta el desenvolupament de la consciència, i utilitza les essències florals com a catalitzadors i símbols per explorar els arquetips que constitueixen l’inconscient de tot ésser i l’inconscient col·lectiu de la humanitat. Per ajudar a qualsevol ésser humà a internar-se amb seguretat en el seu propi univers interior i recuperar la consciència pròpia, i amb això mantenir el seu objectiu vital i el sentit de la seva existència d’acord al mandat de la seva Ànima, el seu veritable ser.

TERÀPIES NATURALS. PATROCINAT PER
CofenatLa evidencia científica demuestra que las terapias naturales también curan

Autor: Luis Jiménez. Soci de Cofenat nº 246 y Responsable del Comitè Científic de Teràpia Floral de Cofenat.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2020