El cirurgià, bacteriòleg i immunòleg, Edward Bach (1886-1936), després d’anys de treball i investigació, i sent un home de ciència, va arribar a la conclusió que “la malaltia no és material en el seu origen”. Per Bach “la raó principal del fracàs de la ciència mèdica moderna és que tracta els símptomes i no les causes” i que cal sempre un abordatge integral de la persona. Us parlem de les flors de Bach.

Las Flores de Bach, el remedio para las emociones que hay detrás de la enfermedad

Bach va dedicar els últims 10 anys de la seva vida a l’estudi i reconeixement de 38 essències florals, que va vincular a 38 estats emocionals. Va reconèixer en la natura  remeis energètics i eficaços que mobilitzen el món emocional i li fan connectar amb informació sobre la virtut que es necessita desenvolupar i el defecte que causa el dolor i que s’ha d’esborrar. Aquestes essències florals estan fetes de flors silvestres, recollides al matí a l’alba quan el seu potencial és màxim.

El sistema de Bach va diferenciar 7 grups emocionals arquetípics de l’ésser humà segons la seva manera d’afrontar la vida i els va relacionar amb diversos remeis florals:

  1. El grup per als que senten temor en el qual inclou flors com Rock Rose (per les pors paralitzants), Mimulus (pors recognoscibles), Cherry Plum (por a perdre el control), Aspen (pors no recognoscibles) i Red Chesnut (por a el que els pot passar als altres).
  2. En el grup per als que pateixen incertesa està Cerato (per als desconfien del seu criteri) i a més Scleranthus, Gentian, Gorse i Hornbeam.
  3. Per als que no tenen interès pel present: Clematis (per deixar de projectar en el futur), Honney Suckle (per evitar tornar al passat), Wild Rose, Olive (per l’esgotament), Mustard (per a la depressió profunda), White Chestnut, i Chesnut but.
  4. En el grup dels que senten soledat, estan: Water Violet (solitud per autosuficiència aïllament), Impatiens (solitud per incapacitat d’escoltar, impaciència) i Heather.
  5. El grup dels hipersensibles, que utilitzen diferents màscares per suportar les seves penes engloba les flors de Agrimony, Centaury, Walnut i Holly.
  6. Per als que estan desesperats i abatuts: Larch (per a l’autoestima i por al fracàs), Pine (per la culpa). En aquest grup estan també Elm, Sweet Chesnut, Star of Bethelem, Willow, Crab Apple i Oak.
  7. I per als que pateixen pels altres: Chicory (per estimar sense posseir), Vervain, Vine, Beech i Rock Water.

El paper del terapeuta floral és, a més d’identificar l’emoció, saber què s’amaga darrere d’aquesta emoció i per què s’ha generat

BIOFLORAL porta més de 20 anys treballant, inspirat en el coneixement ancestral de recuperar la salut a través de la natura. Situat en plena natura, a les terres volcàniques d’Auvergne (França) es fonamenta, entre d’altres, en els coneixements d’Edward Bach. Els seus productes tenen certificat biològic, DEMETER (d’agricultura biodinàmica) i altres com COSMEBIO, certificat AB o el certificat que atorga l’autenticitat de cultiu i obtenció dels elixirs florals segons el mètode original del Dr. Bach. La seva gamma de complexos de Flors de Bach en grànuls i sense alcohol, s’elabora a partir de sinèrgies de diverses essències florals per a poder respondre a diferents problemàtiques quotidianes.

  • Per als estudiants, el remei “Examen estudis” aporta calma i concentració, equilibri i la capacitat de memòria.
  • El remei “Relax i Antiestrès” aporta serenitat i quietud, son reparador, serveix d’ajuda contra l’agitació mental.

ESPAI PATROCINAT PER
Biofloral

Logo Biofloral

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actualel teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Abril 2020

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here