La cura de la veu i el mantenir una gola suau i hidratada, hauria de ser un indispensable durant qualsevol època de l’any. És fonamental cuidar la nostra gola i les nostres cordes bucals ja que són la porta d’accés al nostre sistema respiratori.

El cuidado natural de la voz y la garganta

A l’estiu, una temperatura exterior molt elevada i un sistema de refrigeració interior excessiu, sotmet a la nostra mucosa respiratòria a un contrast suficient com per provocar inflamació, fent-nos més susceptibles a les infeccions.

La nostra gola i les nostres cordes bucals són la porta d’accés al nostre sistema respiratori

Així doncs, revisar alguns factors del nostre estil de vida, nutricionals i micronutricionals, i posar algunes mesures, pot ajudar-nos a mantenir una gola suau i a protegir la nostra veu:

  • Beure abundants líquids, per mantenir-nos hidratats i afavorir l’aportació d’electròlits durant l’estiu, és molt important per a compensar les pèrdues a través de la suor i la transpiració de la pell.
  • Assegurar l’aportació suficient d’àcids grassos essencials, és un altre dels factors fonamentals per mantenir en bon estat les mucoses, podem fer-ho a través d’un bon oli verge d’oliva, oli de perilla, llavors de lli, chia, sèsam.
  • Fitonutrients importants a tenir en compte en aquesta època de l’any, són també els carotenoides, antocianines i compostos fenòlics, antioxidants que ens aporten algunes fruites de l’estació: fruits vermells, maduixes, gerds, nabius, groselles, albercocs, prunes, préssecs.
  • Usar la veu de forma adequada, sense forçar-la, sobretot quan entrem en un lloc excessivament refrigerat o mal ventilat, no posar l’aire condicionat excessivament fort i no prendre begudes molt fredes, són també aspectes importants per tenir cura de la gola i protegir-la de la infecció.
  • La pol·lució és un dels factors que no és positiu per a la cura de la nostra gola, però això podem compensar-ho amb l’ús d’un bon esprai bucal formulat amb plantes medicinals i aromàtiques.
  • Finalment agafar com a hàbit saludable, el cuidar la nostra mucosa, amb plantes medicinals, com l’herba dels cantors, l’arrel de malví, les flors de malva, la farigola i el fabulós pròpolis per les seves comprovades propietats antimicrobianes i antiinflamatòries, juntament amb olis essencials com el Euclayptus radiata, i. globulus, taronger dolç… ens ajudarà a protegir la nostra veu i a mantenir una gola suau, durant tot l’any.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques, PGD. Dietètica i nutrició.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actualel teu mensual 100% ecològic
Llegir 
Bio Eco Actual Agost 2020