El cos humà és sensible i s’ha de tenir molta cura d’ell perquè funcioni el millor possible. Per això, detoxificar el cos és imprescindible per a la salut.

Detoxificar el cos és imprescindible per a la salut

Detoxificar el cos

Com la terra, l’ésser humà també té quatre estructures: sòlida, líquida, gasosa i electromagnètica. La part sòlida fa referència al que ens dóna estructura, funció i vida (les proteïnes, els greixos, els minerals…). La part líquida la compon la sang, la limfa i tots els líquids que estan dins i fora de la cèl·lula. La part gasosa, l’oxigen, que s’oxida dins de la cèl·lula per produir ATP (Adenosín Trifosfat), molècula essencial ja que intervé en molts processos vitals com la contracció muscular, les secrecions i conduccions de fluids, etc… Finalment hi ha la part electromagnètica que té a veure amb els impulsos nerviosos. L’electricitat de les neurones produeix alliberament d’hormones com la dopamina, la serotonina o l’oxitocina, entre moltes altres.

Toxines

Com la terra, l’ésser humà també té quatre estructures: sòlida, líquida, gasosa i electromagnètica. La part sòlida fa referència al que ens dóna estructura, funció i vida (les proteïnes, els greixos, els minerals…). La part líquida la compon la sang, la limfa i tots els líquids que estan dins i fora de la cèl·lula. La part gasosa, l’oxigen, que s’oxida dins de la cèl·lula per produir ATP (Adenosín Trifosfat), molècula essencial ja que intervé en molts processos vitals com la contracció muscular, les secrecions i conduccions de fluids, etc… Finalment hi ha la part electromagnètica que té a veure amb els impulsos nerviosos. L’electricitat de les neurones produeix alliberament d’hormones com la dopamina, la serotonina o l’oxitocina, entre moltes altres.

Entre l’entorn i nosaltres hi ha un constant fluir de substàncies, moltes d’elles són tòxiques

A més, tenim un altre tipus de toxines generades per les emocions, les denominades “emotoxines“, que generen substàncies en el nostre organisme que poden danyar tant l’estructura com la funció del cos.

Depuració natural del cos

Per evitar l’acumulació de toxines, el cos disposa d’uns òrgans o sistemes encarregats de drenar, depurar i eliminar. Es tracta dels emuntoris. Els principals són fetge i ronyons, que són els externs perquè treuen les toxines de l’interior del cos a l’exterior. Els emuntoris interns treuen les toxines del medi extracel·lular a aquests emuntoris externs. Es tracta del sistema limfàtic, el sistema venós i el que recentment han anomenat nou òrgan, l’interstici, ja conegut com mesènquima.

Existeixen a més els emuntoris accessoris, que són la pell i les mucoses, altres específics (el pulmó i l’intestí) i altres secundaris (els ulls, les orelles i l’aparell genital femení.

Per evitar l’acumulació de toxines, el cos disposa d’uns òrgans o sistemes encarregats de drenar, depurar i eliminar

Però com en una casa, cal de tant en tant fer una neteja més profunda i dur a terme una detoxificació, al menys, dues vegades a l’any (primavera i tardor).

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2020

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here