Organitzacions de Comerç Just demanen a la ciutadania que faci un consum responsable en el petit comerç amb una campanya que promou el consum en els establiments i botigues on-line de Comerç Just.

“Aquest Nadal, queda't en el barri i compra el just”

Consum responsable per Nadal

Sota el lema “Aquest Nadal, queda’t en el barri i compra el just”, les organitzacions de la Coordinadora Estatal de Comerç Just (CECJ) llancen una campanya en xarxes socials per a promoure el consum en les 75 botigues de Comerç Just distribuïdes en totes les comunitats autònomes, i a través de les seves botigues on-line. Amb aquesta iniciativa, la CECJ fa una crida a la ciutadania perquè realitzi un consum responsable en petits establiments i prioritzi aquells productes en l’elaboració dels quals s’han respectat els Drets Humans i la protecció del medi ambient.

Comerç Just: la millor opció

Davant el moment de major consum de l’any i en plena pandèmia de la COVID-19, les organitzacions de Comerç Just recorden amb aquesta campanya que els nostres hàbits de consum poden contribuir a no deixar a ningú enrere en la sortida a l’actual crisi. “Optar pel Comerç Just en les compres d’aliments o de regals per a aquest Nadal és una oportunitat d’apostar per valors com la solidaritat, l’empatia, la justícia social o el suport mutu”, explica Alberto Abad, president de la Coordinadora Estatal de Comerç Just.

75 botigues de Comerç Just a Espanya

Amb la campanya, les organitzacions de Comerç Just volen acostar al públic a les 75 botigues de Comerç Just. “Són establiments de proximitat, que faciliten la trobada entre els qui compren i, indirectament, amb els qui produeixen els articles”, declara A. Abat. La campanya també pretén afavorir les compres a través de les 16 botigues on-line de Comerç Just, que permeten acostar aquests productes a tots els barris o municipis.

La gamma d’articles de Comerç Just va des de l’alimentació (cafè, xocolates, sucre, dolços –també nadalencs-, infusions, cereals, pasta, begudes, etc.) fins a roba, complements, tèxtil i parament de llar, joguines, cosmètica natural, decoració o papereria.

“Són establiments de proximitat, que faciliten la trobada”

El Comerç Just es basa en 10 criteris amb els quals es garanteix que en l’elaboració dels productes s’han complert els drets humans i s’ha protegit el medi ambient. Així, el Comerç Just assegura condicions laborals dignes, igualtat de gènere, absència d’explotació laboral infantil i protecció de l’entorn natural. “Són productes d’una gran qualitat ja que compten amb una producció molt cuidada”, explica A. Abat.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2020