Entrevistem la Brand Manager de Cupper a Espanya, Izaskun Gaztañaga. Ens explica l’arrelament de la marca des dels seus inicis als seus valors de sostenibilitat, d’ètica i basada en la convicció que, amb ingredients ecològics, naturals i de comerç just es pot gaudir impactant positivament al Planeta i les persones.

Izaskun Gaztañaga
Izaskun Gaztañaga, Brand Manager de Cupper a Espanya

Els vostres tes són ecològics i de comerç just i sempre ho seran… és això cert?

Sí, és cert. De fet, gràcies al nostre te verd i les seves pràctiques agrícoles sostenibles, han crescut noves espècies en les nostres plantacions. També som capaços de reduir el CO₂ ja que el 100% dels residus de la fàbrica es reciclen.

El residu del te s’utilitza per a generar energia verda, la qual cosa ens permet compensar les emissions de carboni

També diem que som una marca justa perquè som la primera marca de te de comerç just del món. De fet ajudem a que els nostres productors tinguin un salari mínim, a que hi hagi equitat entre dones i homes perquè les dones amb fills puguin deixar-los en les guarderies i anar a treballar al camp i tenir un sou digne, i evitem l’explotació infantil.

A més, ens hem adonat que el consumidor actual (9 de cada 10 consumidors) cerca que una empresa estigui compromesa amb el medi ambient i la societat. Estem molt orgullosos de poder satisfer a aquests consumidors que creuen que les marques han d’involucrar-se més, amb un compromís real amb el planeta, ja que els nostres productes estan lliures de plàstics i no llancem microplàstics a la mar.

“Natural, Just i Deliciós”: fins a on arriba el vostre eslògan?

Cupper és una marca coherent, una marca del present i del futur, perquè com el seu “claim” indica: Cupper és natural, just i deliciós.

És natural perquè no utilitzem cap mena d’additius, ni productes artificials. Som una marca 100% lliure de plàstic, cap de les nostres bossetes utilitza microplàstics, no contaminem oceans, les nostres bossetes de te no són blanquejades i són biodegradables, el cordó de cotó és orgànic; sempre estem buscant alternatives més ecològiques en el nostre procés d’envasament. A més, som exigents i estem buscant sempre noves formes per a anar millorant sempre en aquest aspecte.

Al final el natural és on està l’essència del te, de la sinergia de les plantes i el sabor

Diem que som justos perquè som de comerç just, com he comentat anteriorment. En els últims 5 anys hem invertit més de 2 milions d’euros en comerç just, sent així el major comprador de te de comerç just, del que estem molt orgullosos. Els acords amb els nostres productors són justos: millorant la seva economia i el desenvolupament de les seves comunitats, aconseguint escolaritzar als seus fills, per exemple. Fem costat a més de 114 mil productors i les seves famílies col·laborant en la seva educació, sanitat i assistència. En resum, les nostres pràctiques es basen en el comerç just i en tota l’ètica que hi ha darrere d’ell.

Quan diem que som deliciosos, ens referim, en concret als nostres dos experts mestres del te, Dani i James. Són dues persones que treballen amb el propòsit de crear sempre combinacions espectaculars i innovadores de la millor qualitat i amb el millor sabor. Ser natural no vol dir estar exempts de sabor, sinó tot el contari.

Cupper té ecológico comercio justo

Cupper va ser la primera empresa de Regne Unit certificada amb Fairtrade – Comerç Just. Per què és important i com vau decidir fer un pas més i certificar-vos com a B-Corp?

Cupper porta 36 anys en el mercat, però som una marca d’un poblet del Regne Unit, fundada per un matrimoni. Som presents en més de 50 països (entre els quals França, Països Baixos, Alemanya i Itàlia, a més d’Espanya) i tenim més de 150 productes.

Utilitzem energia verda, som ecològics, B-Corp, de Comerç Just i en 2019 vam rebre el premi “The Great Taste” al Regne Unit que ens reconeixia com una marca amb gran sabor. Actualment a Espanya tenim unes 23 referències de les quals hi ha 14 infusions i 9 tes de diferents varietats (negre, verd, blanc i infusions). El nostre posicionament de preu és 2,99 ja que creiem que el producte ha de ser sostenible també per a les butxaques de les persones.

També esteu treballant a reduir la vostra petjada ecològica?

En Cupper ens identifiquem amb fets no amb paraules. Ens agrada comunicar el que som perquè així ho demostrem cada dia amb el que fem amb els nostres productes. Ajudem en tot el que podem i la nostra missió també és ajudar a regenerar el planeta no sols a parar i a revertir el canvi climàtic. Som entusiastes i coherents i ens anem reinventant cada vegada que podem en una direcció sempre més sostenible.

Què suposa formar part de Ecotone?

Ecotone és l’empresa matriu i nosaltres com a integrants des d’Espanya, treballem per un mateix missatge. Crec que avui dia el fet de ser petit o gran, no vol dir ser millor o pitjor. Potser el fet de ser més persones o més gent, més grups d’empreses, pots tenir més força per a canviar el món, i això és el que s’aconsegueix amb Ecotone.

Del que es tracta és d’unir forces per a transmetre un missatge conjunt

De fet, quan hi ha molts grups d’empreses treballant per a millorar el món i cuidar de la biodiversitat, per a inspirar a les persones a que es cuidin, per a aconseguir un sistema d’alimentació més sostenible i saludable; és molt més fàcil aconseguir aquest canvi i que el missatge arribi a més gent. Tots treballem pel mateix, aquí a Espanya, al Regne Unit, a Itàlia…

Per això, crec que l’impacte pot ser major ara que formem part de Ecotone ja que som més persones treballant en una mateixa direcció. És com tot, quantes més persones comprem productes amb valors, que cuiden als seus empleats i als seus productors, abans podrem tenir un món més saludable i millor, que d’altra banda és el que tots demandem en aquest moment.

Les empreses hem de ser agents de canvi, inspiradores, sobretot per als consumidors. Que ells ens sentin pròxims, que vegin que som transparents i que no tenim res a ocultar.

L’hora del te.

M’agradaria destacar una de les coses que més ens agrada dir en Cupper: prendre te o una infusió és compatible amb qualsevol altra mena d’aliment. Cupper és apte per a qualsevol tipus de dieta (keto, vegana, vegetariana, carnívora, omnívora). Hi ha dietes concretes que poden estar de moda en algun moment, però Cupper entra en qualsevol casa, entra en un consumidor que vol cuidar-se i gaudir.

De fet, a Cupper no parlem només de la salut sinó de gaudir de la vida. La vida és un glop, que t’enxampi bevent te Cupper

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Desembre 2020