Aquest febrer, Jim Manson entrevista per a la contraportada de Bio Eco Actual el co-fundador de Pukka Herbs, Sebastian Pole.

Sebastian Pole: "ser 'Pukka' era la nostra aspiració"
Sebastian Pole, co-foundador de Pukka Herbs

Amb Tim Westwell, cofundador de Pukka, heu fet un viatge extraordinari. Com us veu conèixer, i com es va iniciar el negoci, i per què “Pukka”?

Pukka va començar el 2001 quan vaig conèixer Tim. Volia ajudar la gent a sentir el benefici de les herbes i tenia un pla ambiciós per despertar el món, més enllà de la meva clínica, a les meravelles de les herbes saludables ecològiques. Mentrestant, Tim buscava sortir del treball corporatiu per trobar una manera d’expressar el seu amor per el que és natural i utilitzar la seva experiència per beneficiar la conservació a través del comerç.

Vam triar el nom de Pukka perquè ens encantava el que representa a tants nivells; en hindi pukka significa ‘real, autèntic o genuí’, i aquest era el tipus d’empresa que volíem crear. Ser ‘pukka’ era la nostra aspiració.

En hindi pukka significa ‘real, autèntic o genuí’

Vostè ha dit que, des del principi, Pukka tenia un propòsit, amb la seva missió de “conservació mitjançant el comerç”. Expliqui’m una mica el que això significa a la pràctica

Des del començament de Pukka, sempre ens hem centrat en fer el bé connectant la gent al poder de les plantes. Per tant, a la pràctica, això significa garantir que les nostres pràctiques comercials promoguin la biodiversitat, els ecosistemes i les comunitats, a més d’aportar beneficis per a la seva cadena de valor, des del sòl fins al client.

Veu sortir amb tres productes de te ecològic: una gamma que avui suma més de 46 línies diferents (juntament amb una àmplia gamma de suplements orgànics i productes amb llet). Per què us heu establert amb el te com a producte principal i com a principal vehicle per a la vostra missió?

Quan vam començar Pukka, Tim i jo pensàvem, si més no, que si la gent bevia alguna cosa deliciosa o utilitzava herbes que ajudessin a la seva salut, es sentirien més positius en relació a la medicina herbàcia. Potser fins i tot escollirien incloure més herbes a les seves vides i podríem crear milions de campions d’herbes.

Des del començament de Pukka, sempre ens hem centrat en fer el bé connectant la gent al poder de les plantes

He tingut el privilegi de fer les barreges de tots els tes de Pukka i cadascun té una història. Fer els nostres tes i suplements amb el nostre equip d’experts en herbes és una de les coses més importants i divertides que faig.

A més de ser ecològic, Pukka ha posat un gran èmfasi en la subscripció a rigorosos sistemes de certificació: Fair Wild, B Corp, 1% For the Planet, entre ells. Per què és tan important per a vosaltres?

Les nostres certificacions il·lustren el nostre compromís amb fer negocis d’una manera millor. També són maneres excel·lents d’aprendre a gestionar un negoci millor, més just i amb més impacte. Són normes difícils amb controls rigorosos d’atenció social i ambiental. Per descomptat, també són essencials per ser una empresa que realment participa en la seva relació que tenim com a individus, comunitats i empreses en aquest planeta. Donar l’1% de la nostra facturació per a For The Planet no només és “ser agradable”, sinó un cost ètic de fer negocis.

Les nostres certificacions il·lustren el nostre compromís amb fer negocis d’una manera millor

Quan Pukka va ser adquirida per Unilever l’any 2017, vau parlar de que el moviment era un facilitador de “una missió més gran” Com ha estat l’experiència per a vostè personalment com a part d’una multinacional?

Abans d’unir-nos a Unilever, sabíem que necessitàvem algunes inversions i assegurar-nos que Pukka estigués en mans segures per al futur, molt més enllà de la nostra vida. Vam trigar molt de temps a trobar el millor soci que ens ajudés a complir les nostres promeses ètiques i mediambientals de cara al futur. Sabíem que una associació amb un “gran negoci” portaria a preguntes sobre la santedat dels nostres valors; preguntes sobre la integritat de les nostres herbes; i, potser el més important, preguntes sobre l’ànima de Pukka i sobre si sobreviurà. Només ho faria un soci que donés suport i fes créixer la nostra feina.

Pukka segueix sent una empresa de gestió independent, amb compromisos de ferro per mantenir-se 100% ecològic donant anualment almenys l’1% de la facturació a causes ambientals i apostant per la collita salvatge sostenible amb FairWild i un campió del comerç just amb Fair for Life.

Quins beneficis ofereix l’ecològic quan el món surt de la pandèmia Covid?

Els mètodes ecològics reuneixen les persones amb plantes i animals per al bé de tothom, i és aquest sistema circular que “torna el que es treu” que fa que els principis ecològics siguin tan especials per a nosaltres. En el fons, l’ecològic significa treballar amb la natura, no en contra. Significa nivells més alts de benestar animal, nivells més baixos de pesticides, res d’herbicides químics ni fertilitzants artificials i una gestió més sostenible del medi ambient de la terra i del medi natural.

En el fons, l’ecològic significa treballar amb la natura, no en contra

Ja heu parlat anteriorment del poder de les herbes. Com a “revolucionari de les herbes”, com te previst difondre encara més la informació sobre el poder curatiu i energitzant de les herbes?

La meva esperança és que els esdeveniments recents puguin posar fi a l’hàbit occidental de veure la biomedicina moderna en un costat i la medicina tradicional de base vegetal en un altre. Tota la història de la medicina humana és vegetal i la majoria del món encara depèn de la medicina tradicional actual. També hi ha un entrellaçament constant de les dues.

A Pukka creiem que la nostra experiència en herbes és el que ens fa diferents. Som més que una simple empresa de te i invertim molt en la nostra investigació en les herbes, treballant amb universitats líders de tot el món en estudis i estudis clínics innovadors per descobrir nous usos de les plantes potents que utilitzem en els nostres productes. Esperem que el nostre continu creixement ens permeti donar a conèixer encara a més persones a tot el món el poder curatiu i nutritiu de les herbes.

Com veu Pukka el mercat ecològic a Espanya i com reben la marca Pukka els consumidors espanyols?

Pukka ven al canal ecològic a Espanya des del 2014 i estem encantats de veure que el mercat orgànic a Espanya està creixent amb força durant aquest temps. Trobem que cada vegada hi ha més consumidors interessats en el benestar ecològic i natural, en trobar herbes que puguin afavorir la seva salut i en tisanes que siguin amables amb el planeta. Així, a més de la nostra àmplia gamma de tisanes, també tenim una petita gamma de suplements ecològics a Espanya.

Fonts:

  • [i]https://ehjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12940-017-0315-4

AutorJim Manson, Periodista

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Febrer 2021