Els aliments que mengem, les begudes, l’aire que respirem, contenen agents contaminants. El nostre organisme es troba en una agressió constant per tòxics ambientals que influeixen negativament sobre la nostra salut. Per això, la depuració del cos és molt important avui en dia.

Depuració del cos a través d'aliments nets i de producció ètica
Rave negre ratllat

D’altra banda, la càrrega de tòxics de la nostra alimentació es pot reduir enormement si revisem la nostra alimentació i el nostre estil de vida. És important trobar espais naturals on puguem oxigenar-nos i omplir els nostres pulmons amb aire net. També ho és utilitzar difusors d’olis essencials amb olis que afavoreixin l’oxigenació de l’organisme i la reparació de la nostra mucosa respiratòria.

Depuració del cos: el paper dels aliments

En aquest context, les cures de detoxificació s’han tornat eines indispensables per restablir la depuració i el bon funcionament dels nostres òrgans d’eliminació o emuntoris. Una cura depurativa s’ha de basar primer en una revisió de la nostra alimentació, en l’eliminació de l’entrada de tòxics i en una dieta saludable i equilibrada.

La cura depurativa ens allibera de tòxics, ens permet recuperar força, vitalitat i energia

La depuració forma part d’un nou estil de vida basat en consumir aliments saludables, nets i que s’hagin produït de forma ètica, perquè entenem que aquesta és la base per a un canvi global i això només depèn de nosaltres. Evolucionar cap a una manera de vida millor, més adaptada a la nostra salut i la supervivència del nostre planeta, és avui dia indispensable. La nostra salut està lligada indissolublement a la del nostre planeta.

Quins aliments afavoreixen el procés depuratiu?

En general les fruites, verdures, germinats i hortalisses. És important incloure la família de les crucíferes (el bròquil, les cols de Brussel·les, la col, els naps, els raves, la col arrissada, el bròquil, la col llombarda, el colinap, els naps, els créixens, la ruca , la col kale i altres verdures de fulla verd fosc). A més de contenir vitamina C, clorofil·la, polifenols i minerals, aquestes hortalisses contenen algunes de les biomolècules més rellevants per a la depuració i la salut: els glucosinolats. El rave negre és un dels representants d’aquesta família.

La depuració forma part d’un nou estil de vida basat en consumir aliments saludables, nets i que s’hagin produït de forma ètica

La depuració pot practicar-se en períodes de 7 dies. És bo ajudar-se de complements (rave negre, carxofa, card marià …) també de producció ecològica, que ens ajudin a intensificar els efectes d’una dieta depurativa i lliure de tòxics.

La cura depurativa ens allibera de tòxics, vitalitza els nostres òrgans, enforteix indirectament el nostre sistema immunològic i ens permet recuperar força, vitalitat i energia.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques, PGD. Dietètica i nutrició.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Febrer 2021