Trobem ajuda en molts productes naturals, vitamines i complements alimentaris, que, sumats a l’acceptació dels canvis i a la gradual incorporació de bons hàbits cap a un estil de vida més saludable, faran més suportable qualsevol desajust hormonal que és el que causa aquests desequilibris i ajudaran a una correcta regulació hormonal femenina.

Regulació hormonal femenina amb complements naturals
123rf Limited©lightfieldstudios

Com dur a terme una regulació hormonal femenina de forma natural

Tensió, ansietat, canvis d’humor, irritabilitat, ànim deprimit, són alguns dels símptomes que pateixen moltes dones per l’anomenada síndrome premenstrual en el terreny emocional. Dolor a les articulacions o en els músculs, mal de cap, inflamació abdominal i sensibilitat en les mames són, d’altra banda, signes i símptomes físics del mateix procés.

Tres de cada quatre dones experimenten algun o diversos d’aquests símptomes esmentats

Durant tota l’etapa fèrtil de la dona, l’activitat hormonal canvia i evoluciona. Tres de cada quatre dones experimenten algun o diversos d’aquests símptomes esmentats, als quals podem afegir canvis en la gana, problemes de concentració o dificultat en agafar el son, així com també canvis en la libido.

Vitamines i complements alimentaris recomanats

Vitamina B6

Ajuda a regular l’activitat hormonal. Es tracta d’una vitamina hidrosoluble, de manera que el cos no la pot emmagatzemar i cal anar-la incorporant amb l’alimentació i / o amb complements alimentaris.

L’aloc o Vitex agnus castus

L’extracte elaborat a partir del fruit de l’arbre cast redueix els símptomes com mal de cap o hemorràgia irregular i afavoreix l’ovulació i el manteniment de nivells adequats de progesterona. Entre els seus principis actius podem trobar flavonoides, alcaloides, diterpenoides, vitexina, casticina i precursors de l’hormona esteroidal.

Omega 7

Nous, alvocat i oli d’oliva són algunes de les fonts alimentàries d’Omega 7. També s’obté Omega 7 de les llavors de l’arç groc. Les mucoses es veuen afavorides per la seva acció, ja que disminueix la sequedat a tot el cos en general, i particularment en el globus ocular, la zona vaginal i la boca.

Triptòfan L5-HTP

Es tracta d’una substància natural procedent de la planta africana Groffonia Simplicifolia. La molècula 5-HTP forma part del cicle de la son, normalitzant les etapes.

Melatonina

La melatonina és una hormona produïda per la glàndula pineal que té diverses funcions en el cos i especialment en la regulació del cicle son-vigília. Els complements amb melatonina contribueixen a alleujar la sensació de jet-lag i a la reducció del temps necessari per agafar el son.

Autora: Ana María Rodríguez, Farmacèutica de Herbolario Navarro

PATROCINAT PER
Herbolario Navarro | Casa Fundada en 1771

Herbolario Navarro

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Juny 2021

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here