Gairebé tots hem passat, en algun moment de la nostra vida, per una de les infeccions urinàries més comuns. I és que, en temes de salut, les infeccions d’orina causen dolors i, sobretot, símptomes molestos i molta incomoditat. Per això, prevenir les infeccions urinàries és vital per a les persones que són més propenses a tenir-les. En aquest post et anem a comptar quins són algunes de les causes que produeixen aquest tipus de malalties, per què arriben a produir-se i quins són els símptomes d’infecció urinària més freqüents. A més, et parlarem sobre quins aliments i complements alimentaris poden ser de gran utilitat per evitar infeccions urinàries. Queda’t i pren nota!

evitar infecciones urinarias

Tot sobre les infeccions urinàries

El primer que cal tenir en compte és que és una infecció urinària i per què es produeix. I és que aquest tipus d’infeccions tenen lloc quan bacteris urinàries es detecten a la uretra i arriba a la bufeta. Un cop a la bufeta aquests bacteris es multipliquen, causant així una molesta infecció. En aquests casos en què es produeix infecció aquesta ve relacionada, també, amb la manca de defenses que tinguem al nostre organisme.

Sempre que parlem d’infeccions urinàries hem de fer referència, en major mesura, a les dones, ja que són les que més les pateixen. Es poden produir dues situacions d’infecció diferents que cal tractar de la mateixa manera. D’una banda, infecció de la bufeta que és la que comunament es diu cistitis i, d’altra banda, es pot produir també una infecció de la uretra que es diu uretritis.

Símptomes freqüents

Entre els símptomes que causen aquest tipus d’infeccions, i com saber si estem davant d’una infecció d’aquest tipus, hi trobem:

  1. En primer lloc, hem d’observar el color de la nostra orina, si aquesta canvia pot ser que estiguem davant d’una infecció. L’orina es torna d’un color més fosc o es posa tèrbola, fins i tot en algunes ocasions podem tenir una mica de sang en l’orina.
  2. Es produeix una coïssor considerable a l’hora d’anar a el bany a orinar. Es tracta d’una sensació de cremor que produeix moltes ganes d’orinar però que després ens complica molt poder fer-ho. A més, en alguns casos pot donar fins febre.
  3. En algunes ocasions, la infecció ve acompanyada de dolor a l’abdomen i en la part baixa que s’enganxa a la bufeta.

És molt complicat saber quan podem estar davant d’una infecció d’orina, però sí que podem prevenir-la amb una sèrie de cures i bons productes.

Tractament per a les infeccions urinàries

  • És imprescindible tenir una higiene íntima acord. Rentar-se bé i amb els productes més adequats és fonamental.
  • Beure molt líquid també ajuda a poder expulsar tot l’emmagatzemat en la bufeta i que aquesta es «purifiqui» contínuament.
  • Menjar certs aliments ajuda a tenir una salut vaginal perfecta, com ara els nabius. Podem obtenir-los de forma natural entre març fins a finals de setembre, que és quan acaba la temporada. Però no et preocupis, també hi ha complements alimentaris com Sisteurin Forte de Mayla Pharma que t’ajudaran en el tractament per a aquest tipus d’infeccions.
  • Una altra recomanació que és prou significativa és anar a el bany a orinar quan es tenen relacions sexuals.

Amb aquests trucs notaràs que les infeccions són menors i podràs continuar amb el teu dia a dia sense preocupacions.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Setembre 2021