La pèrdua d’orina característica de la incontinència urinària pot passar després d’una cosa tan insignificant com esternudar, riure o tossir. És un problema que afecta 1 de cada 5 persones a Europa i, tot i això, segueix considerant-se un tabú. La manca de comprensió, conscienciació i suport a causa de l’estigmatització d’aquesta afecció fa que la gent se senti alienada i avergonyida.

incontinencia
Foto cedida per Natracare

La incontinència urinària lleu és curable

Les pèrdues lleugeres d’orina són dues vegades més freqüents a les dones que als homes. Natracare, la marca de productes per a la cura personal i per a la menstruació, té la missió d’abordar els tabús que afecten les dones de manera desproporcionada. La marca va organitzar grups de discussió i va facilitar una enquesta que va revelar informació clau sobre la prevalença del tabú.

L’entrenament dels músculs del sòl pèlvic cura fins al 85% dels casos

Les investigacions científiques han demostrat que la incontinència urinària lleu és curable. L’entrenament dels músculs del sòl pèlvic cura fins al 85% dels casos. Encara que es tracta d’un fet prometedor per a les persones les vides de les quals es veuen afectades per aquest problema, aquesta informació no és de coneixement general. L’enquesta de Natracare va revelar que el 56,8% de les persones no sabia que la incontinència d’esforç es podia curar.

Estigma i manca de conscienciació

Aquesta manca de conscienciació pot ser la causant de l’estigma que envolta el tema de les pèrdues d’orina. El sentiment de vergonya pot dissuadir les persones de parlar-ne amb amics, familiars o professionals mèdics. Només l’11% de les dones enquestades havia parlat la seva experiència amb una amiga i el 6% amb una infermera.

Se sol pensar que la incontinència d’esforç afecta sobretot les dones embarassades i la gent gran. Les persones que van participar als grups de discussió van dir que només parlaven de les pèrdues amb amigues que eren mares. Altres persones que no tenien fills sentien que no encaixaven en el grup demogràfic adequat per patir pèrdues, cosa que les feia sentir alienades.

L’enquesta de la marca va revelar que les persones que van patir pèrdues d’orina en algun moment de la vida tenien entre 13 i més de 80 anys. De fet, el 20% de les persones enquestades no sabien per què havien començat a tenir pèrdues. Els símptomes de la incontinència d’esforç poden començar a qualsevol edat, per diverses raons.

Els símptomes de la incontinència d’esforç poden començar a qualsevol edat, per diverses raons

adequat per a les seves necessitats. L’enquesta va demostrar que el 41% de les persones havia optat per utilitzar productes per a la menstruació en comptes de productes especialitzats en incontinència.

Sorprenentment, més del 24% no havia utilitzat mai cap producte per controlar les pèrdues d’orina. Un informe de la Universitat de Leeds va descobrir que algunes persones se senten tan avergonyides per la idea de la incontinència que prefereixen portar calces mullades abans que utilitzar res.

Gama Dry & Light de Natracare

La majoria dels productes per a la incontinència disponibles als prestatges dels supermercats estan plens de plàstics i substàncies superabsorbents derivades del petroli. La gamma Dry & Light de Natracare és la primera alternativa sense plàstics que ofereix una protecció còmoda i fiable.

Si pateixes lleugeres pèrdues d’orina, el primer que recomana Natracare és que parlis amb un professional sanitari perquè t’ajudi a guarir-te i a aturar les pèrdues per sempre. A curt termini, aconsellen utilitzar productes que no continguin plàstics, perfum ni estigmes, com ara la seva gamma de compreses per a la incontinència Dry & Light.

Natracare
www.natracare.com/es/
natracare

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Setembre 2022