El sector de l’alimentació està experimentant en els últims anys múltiples transformacions. La pandèmia va posar en el focus la importància de l’alimentació per a aconseguir una bona salut física i mental. De fet, segons l’Informe del Consum Alimentari a Espanya 2021, les categories principals del consum domèstic amb un major volum són les fruites, seguides de les verdures, el que exemplifica la tendència feia l’alimentació saludable entre els espanyols.

©Herbolario Navarro

Tendències de consum

Ara bé, què oferirà el futur per al sector? En primer lloc, els productes alimentosos fets a base de plantes van créixer durant la pandèmia. Lactis alternatius, ous vegans o hamburgueses a bases d’algues van començar a convertir-se en una opció saludable per als consumidors. Una tendència que s’ha mantingut, ja que molts clients han augmentat el seu consum d’aquesta mena de productes perquè la seva producció és més respectuosa amb el medi ambient. Per això, ja són moltes les marques que s’han unit a aquesta tendència, com per exemple Flaxe & Kale que ofereix begudes com la kombucha o Vegetalia que ofereix aliments plant based com a croquetes de kale i shiitake i que es poden trobar en establiments especialitzats com a Herbolario Navarro.

El ‘caçador de tendències’ duu a terme recerques de mercat per a avançar-se i oferir als consumidors respostes a les seves necessitats

Però, si hi ha una tendència que serà clau en els pròxims anys són les dietes intel·ligents, és a dir, dietes personalitzades segons les característiques de cada persona per a millorar la seva salut física i mental. En aquest sentit, segons l’informe Tendències Globals en Aliments i Beguda 2030 de la consultora Mintel, la tecnologia permetrà als consumidors dissenyar dietes amb enfocaments hiper individualitzats. D’aquesta manera, els clients milloraran la seva salut física i mental a través de test biològics i recopilació de dades que els permetran entendre millor les seves necessitats.

El «caçador de tendències»

Per a fer front i anticipar-se a totes aquestes tendències, les companyies d’alimentació ja han incorporat la figura del qual podríem dir ‘caçador de tendències’ que duu a terme recerques de mercat per a poder avançar-se als nous reptes i oferir als consumidors respostes a les seves necessitats.

Les dietes intel·ligents són dietes personalitzades per a millorar la salut física i mental

«Des de fa temps, tenim un departament que s’encarrega de captar les demandes dels consumidors i estar a l’avantguarda del mercat perquè en els nostres establiments puguem oferir als nostres clients sempre les últimes novetats», explica Pepe Navarro, director general d’Herbolario Navarro. Sens dubte, aquestes figures seran claus en les signatures per a aconseguir oferir productes diferencials que les posicions com a líders del mercat enfront dels seus competidors.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2022