«Si busques resultats diferents no facis sempre el mateix» Albert Einstein.

2023

Intentarem fer-ho d’una altra manera, doncs. Posem per davant els interessos col·lectius als privats, la salut al negoci, l’ètica (algú recorda el significat d’aquesta paraula?) a l’egoisme.

Semblava que sortiríem millors persones de la crisi del coronavirus. Alguns potser sí. Però, en general, es respira una manca d’humanitat potser més gran que abans. Els protocols que es van imposar per millorar el control de tota mena de processos es poden haver convertit en dictadura en mans de caps sense criteri.

Pel que fa al consum, es mira el preu i no pas el cost real dels productes. Si pagués qui contamina, els productes procedents de l’agricultura ecològica serien més econòmics que els regats amb pesticides, alimentats amb antibiòtics i pinsos transgènics. Ho haurien de ser. El preu real i el cost sanitari de permetre i promoure el consum de productes demostrats insans o pitjor, propiciadors de la malaltia hauria de ser tingut en compte.

El consum de productes ecològics a Espanya continua sent molt baix. Això cal millorar-ho i és la conscienciació dels consumidors sobre els seus avantatges la que pot ajudar a fer el salt. Avantatges per a tots nosaltres, clarament en termes de salut, també en benefici de la defensa del territori i de l’agricultura que respecta la salut del sòl, l’aigua i l’aire i defensa la biodiversitat.

Autora: Montse Mulé, Editora

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Gener 2023