El cacau és una matèria primera àmpliament utilitzada, estimada per molts per un dels seus derivats populars anomenat xocolata. La seva història es remunta al 1519, quan els espanyols van arribar a Mèxic i els asteques els van introduir els grans de cacau. El consumien en forma d’una beguda amarga coneguda com a xocotatl.

Foto cedida per Tradin Organic

Previsió de creixement

El viatge del gra de cacau arreu del món va ser difícil, ja que les malalties i condicions climàtiques específiques de cada territori van dificultar el cultiu de l’arbre forestal. La majoria dels cultius de cacau del món estan delimitats per àrees als Tròpics de Càncer i Capricorn, la qual cosa requereix la combinació perfecta de condicions climàtiques per créixer.

Actualment, la producció mundial anual arriba als 5 milions de TM de cacau en gra, mentre que el segment ecològic representa només el 2%. Tot i això, considerant les tendències en la indústria d’aliments traçables, personalitzats, saludables i produïts de manera sostenible, s’espera que la proporció d’aliments ecològics creixi ràpidament.

Tradin Organic & Crown of Holland

Tradin Organic té més de 20 anys d’experiència en el proveïment de cacau certificat a tot el món, inclosos projectes de proveïment propis com Sierra Leone i altres. Pel que fa al processament de cacau, Tradin Organic va obrir les portes de la seva pròpia planta de processament de cacau als Països Baixos el 2013, anomenada Crown of Holland.

Tradin Organic
Foto cedida per Tradin Organic

La fàbrica processa predominantment grans de cacau ecològic certificat i d’especialitat per convertir-los en pols de cacau, mantegues i pastes. A més, l’equip de R+D de Crown of Holland ofereix personalització de productes de darrera generació per satisfer qualsevol requisit específic.

Tradin Organic va obrir les portes de la seva pròpia planta de processament de cacau als Països Baixos el 2013, anomenada Crown of Holland

Tradin Organic s’esforça per subministrar a la indústria de la xocolata els productes de cacau més sostenibles, ecològics certificats i totalment traçables de la més alta qualitat. Per a la fàbrica Crown of Holland, això vol dir tenir els seus propis projectes d’abastament i estar present en totes les etapes de la cadena de subministrament per gestionar la integritat ecològica, el compromís amb la responsabilitat social i la traçabilitat.

Crown of Holland es basa en dos tipus de tecnologia: torrat de grans sencers i torrat de nibs. Els torradors de cacau artesanals utilitzen predominantment el torrat de grans sencers, ja que proporciona perfils de sabor excepcionals. El torrat de nibs és excel·lent per produir cacau en pols, ja que permet un perfil de sabor estable i una qualitat constant.

Els productes de cacau estan en línia amb els estàndards de certificació: Ecològic, Fairtrade, Rainforest Alliance CertifiedTM, Naturland i alguns altres, fins i tot iniciatives sostenibles dirigides per projectes específics en col·laboració amb els nostres clients.

Sobre Tradin Organic

Tradin Organic ofereix una àmplia gamma d’ingredients per a la Indústria d’Aliments i Begudes, amb més de 13 oficines a tot el món i seu a Amsterdam, part del grup Acomo. Tradin Organic ofereix una cartera de serveis complets, des de projectes de proveïment propi, iniciatives de sostenibilitat, capacitats de distribució i processament. Obté ingredients d’aliments ecològics certificats de primera qualitat que porten més de 150 productes de més de 60 orígens

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Gener 2023