La producció d’aliments ecològics continua creixent, i després de tants anys d’esforç i de dedicació ens trobem davant d’un nou escenari. Els que produeixen per convicció, i els que produeixen perquè el mercat ho demana i cal estar al dia. I entre els qui ho fan per convicció, també ens trobem amb motius diversos: de salut, mediambientals, per benestar animal, etc. I altres, per pura passió de la feina ben feta.

I en aquest fer quotidià, en aquest voler fer les coses tan bé com sigui possible, se’ns oblida una cosa fonamental i, que avui dia, podria ser la millor eina per fidelitzar un consumidor que busca el mateix i que vol, amb el seu consum, ser còmplice d’aquestes formes de produir i sentir. Perquè s’aprecia i es valora allò que es coneix, i segurament, moltes de les persones compren sense saber què i qui està darrere del que consumeix. Donar a conèixer els valors de la producció ecològica és avui, més que mai, allò que hauria de diferenciar, i allò que posaria en valor el consum de qualitat.

El futur del canal especialitzat de productes ecològics també haurà d’adaptar-se a una oferta diferenciada, de qualitat, de proximitat, amb personalitat pròpia… si vol seguir viu i treballant pel canvi, com ho ha fet fins ara. Les aliances entre productor-botiga-consumidor s’han d’enfortir i s’han de crear vincles que vagin més enllà de la simple compravenda de productes.

S’acosta BioCultura Barcelona (4-7 maig), i es tractarà d’aquest i de molts altres temes, perquè s’estima i es defensa allò que es coneix. I els aliments ecològics són un tresor que cal respectar i salvaguardar.

Autor: Asociación Vida Sana.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Abril 2023