A l’obra “Les bicicletes són per a l’estiu” (Fernando Fernán Gómez), inicialment el jove protagonista vol una bicicleta per sortir amb una noia. Tot i això, al final de l’obra, la necessita per dur a terme el seu treball de noi dels encàrrecs, que va aconseguir durant la postguerra.

bicicleta

En el món modern actual, hem de recuperar la bicicleta tant sí com no, i per això, són necessaris pobles i ciutats adaptats, que ens permetin una mobilitat sana i segura. En els últims anys, la pràctica totalitat de la població espanyola, europea i mundial, respira aire contaminat, que incompleix els estàndards recomanats per l’OMS. La repercussió sanitària de la contaminació atmosfèrica és molt preocupant.

Segons dades del 2019, es van produir al voltant de 400.000 morts prematures als països europeus per la mala qualitat de l’aire. A Espanya, les víctimes de la contaminació van arribar aquest any a les 30.000.

Segons el Banc Mundial, el cost econòmic de la mortalitat prematura i de la pèrdua de dies de treball per la contaminació mediambiental ha estat quantificat en 38.000 milions d’euros (2013), equivalents al 3,5% del PIB espanyol aquest any, sense considerar els danys provocats als cultius, els ecosistemes naturals, etc.

Contaminació en grams de CO2 segons vehicle x Km x persona: Bicicleta: 21 gr. Cotxe: entre 90 i 250 gr. Avió: 285 gr. Tren, metro, tramvia: uns 14.

Autor: Asociación Vida Sana.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Juliol 2023