Middle East Organic & Natural Products Expo (Organic Expo Dubai) és una de les fires més antigues i exclusives d’Orient Mitjà dedicada als productes agrícoles, biològics, orgànics, naturals i ecològics en els àmbits de l’alimentació i la beguda, la cosmètica i la bellesa, la salut natural i la vida i el medi ambient.

Organic Expo Dubai 2023
©Middle East Organic & Natural Products Expo

Organic Expo Dubai 2023

La 21a Organic Expo Dubai se celebrarà del 12 al 14 de desembre al Dubai World Trade Center (DWTC) i compta amb més del 90% de reserves, amb un augment en el nombre de pavellons oficials dels països i el nombre d’expositors de 235 l’any passat a més de 350 enguany. Es tracta de l’única plataforma de la regió que ajuda a proveïdors i fabricants de més de 59 països a posar-se en contacte amb compradors, és a dir, minoristes, importadors, distribuïdors, reexportadors, marques blanques i HORECA, a través d’una fira presencial al desembre.

En un panorama empresarial en ràpida evolució, en el qual les preferències dels consumidors i la dinàmica del mercat reconfiguren contínuament el panorama competitiu, no es pot exagerar la importància de l’entrada estratègica en el mercat. Organic Expo Dubai és una plataforma dinàmica que facilita la convergència de noves marques amb distribuïdors i majoristes d’Orient Mitjà. Amb més de 12.000 visitants professionals, l’exposició serveix de pont que reduirà la bretxa entre les marques aspirants i els actors essencials de l’ecosistema comercial de la regió.

Organic Expo Dubai és una plataforma dinàmica que facilita la convergència de noves marques amb distribuïdors i majoristes d’Orient Mitjà

Amb un augment del 300% en la participació d’expositors, la Organic Expo Dubai 2023 s’encamina cap a una de les seves edicions més reeixides fins a la data, afirma Shinu Pillai, Director General de GL Exhibitions, organitzadors de l’esdeveniment.

Accelerar la visibilitat i el compromís de les marques és la iniciativa “365 dies de promoció de les exportacions”. Aquesta iniciativa garanteix a les marques una visibilitat sostinguda durant tot l’any a través d’un privilegi exclusiu i la possibilitat de participar en fins a cinc reunions mensuals amb els compradors més influents de la regió MENA. També rebran accés durant un any al primer portal de comerç online de productes ecològics i naturals de la regió, Arabian Organics, i interactuaran i rebran consultes de més de 32.000 compradors registrats.

L’ecològic i el natural ja no és una paraula de moda a Orient Mitjà, sinó que es considera medicina preventiva. Això es deu a una major conscienciació sobre les alternatives ecològiques i a un renovat interès per la salut i el benestar. De fet, els principals proveïdors de productes ecològics i naturals d’Orient Mitjà han registrat un augment del 300-400% en la demanda dels seus productes. D’altra banda, Dubai és el tercer major reexportador del món, amb enviaments per valor de 546.000 milions de dòlars, i Orient Pròxim s’està convertint ràpidament en un centre mundial de reexportació.

L’ecològic i el natural ja no és una paraula de moda a Orient Mitjà, sinó que es considera medicina preventiva

El mercat d’aliments ecològics envasats a Orient Mitjà i Àfrica està valorat en 820 milions de dòlars en 2021. Està creixent al ritme del 7% (CAGR) i s’espera que abast els 1.000 milions de dòlars en 2026.

El mercat d’aliments i begudes d’Orient Mitjà està creixent a causa de l’augment de la població, l’increment de la riquesa, el canvi d’hàbits alimentaris, l’augment del turisme i el suport governamental. Aquests factors impulsen la demanda d’opcions sostenibles i d’alta qualitat, la qual cosa afavoreix el creixement continu del mercat. A la regió creix la demanda de productes vegetals i vegans, productes sense glútens, superalimentos, productes frescos, espècies, fruita seca, mel, te i cafè, aliments infantils i aliments per a mascotes.

La Organic Expo Dubai coincidirà amb FarmTech Mena, Organic Tea & Coffee, Fresh & Perishables, Organic Dry Fruits Expo.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Octubre 2023