Una de les conclusions del darrer Congrés Europeu Ecològic va ser la constatació que cal comunicar més i millor els beneficis de la producció i el consum ecològics. Com? “No cal explicar moltes coses, però cal insistir-hi i explicar-les moltes vegades” deia en aquest Congrés, Francisco Martínez Arroyo, Enginyer Agrònom de l’Estat. “Si s’apliquessin els diners que es destinen a reparar el dany que es fa a la salut i al medi ambient a acompanyar els productors en la transició a la producció ecològica, el producte seria més econòmic”. “Es tractaria d’aplicar l’autèntic cost dels productes.” Concloïa.

 producte ecològic

El consumidor ha de reconèixer i valorar els avantatges de consumir ecològic. Comunicar és essencial.

Bio Eco Actual segueix informant i divulgant aquests beneficis als lectors interessats en la seva salut i conscienciats de la necessitat imminent de parar i revertir el canvi climàtic resultant de les males pràctiques humanes. L’alimentació n’és una i de gran abast.

Les polítiques públiques són les responsables de protegir la salut i la biodiversitat, però la premsa especialitzada també tenim vocació i compromís per ajudar al consumidor a identificar els productes ecològics, per això hem obert una secció fixa sobre com s’identifica un producte ecològic a la Unió Europea, mostrant l’Euro Fulla, que és el segell obligatori visible a l’etiqueta que certifica que es compleix la normativa comunitària.

Autora: Montse Mulé, Editora

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Desembre 2023