Conèixer la naturalesa de la pell i què li passa quan és agredida per un tractament físic o químic, és la base per poder aplicar un tractament cosmètic que respongui a les seves veritables necessitats. El primer que ens hauríem de preguntar és quines necessitats té la pell? i com podem solventar-les? Busquem obtenir una resposta a les cèl·lules, que es reflectirà progressivament en tota la pell. La pell tendeix de manera natural a reparar-se, els mecanismes s’activen, i si durant aquest procés li proporcionem els nutrients i actius adequats, estarem optimitzant i ajudant la pell a recuperar el seu equilibri natural.

pròpolis i probiòtics
123rfLimited©alona1919

En cosmètica natural, el pròpolis, els probiòtics i l’aromateràpia científica són les cures de suport que la pell necessita. La combinació dels ingredients adequats estimula els processos de reparació cel·lular, reconstruint la barrera hidrolipídica i afavorint el funcionament de totes les cèl·lules de l’epidermis. Això és una gran ajuda a la cura de la pell de la persona amb la pell agredida per factors físics i químics, com és el cas de la pell durant els tractaments oncològics, la de les persones que treballen a l’exterior o en llocs en condicions extremes i o exposades a contaminants ambientals. Anar recuperant la teva pell també té una gran importància psicològica i emocional. Com més flexibilitat, elasticitat i hidratació, més benestar.

Una barrera cutània defectuosa permet l’entrada d’irritants, al·lèrgens i microorganismes, cosa que, unida a alteracions del sistema immunològic de la pell, dóna lloc a inflamació i més sensibilitat. L’alteració de la funció de barrera es caracteritza principalment per un augment de les pèrdues d’aigua. El cosmètic que ens posem ha d’ajudar a recuperar el mantell hidrolipídic de la pell, mitjançant l’aportació dels àcids grassos essencials i ceramides.

El pròpolis és un ingredient molt adequat en el cas d’agressions a la pell ja que la seva riquesa en bioflavonoides i substàncies antioxidants li confereix propietats antiinflamatòries, cicatritzants, reparadores, a més de radioprotectores. Si unim els seus efectes als dels probiòtics, podem ajudar a recuperar la flora cutània que compleix múltiples funcions, com ara protegir contra les infeccions. És un dels mecanismes de protecció més important, que influeix de manera clau en la salut de la pell.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques, PGD. Dietètica i nutrició.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2024