Llegir Part I

Els protectors solars són cosmètics que protegeixen la pell contra els raigs ultraviolats (UV), mitjançant la incorporació a la fórmula d’un filtre solar.

Tipus de filtres solars

Hi ha dos grups de filtres solars, uns són de síntesi química i apareixen en les etiquetes com cinamats, benzofenones o derivats del benzimidazol. Aquests actuen absorbint la radiació solar i són potents al·lèrgens i disruptors hormonals, és a dir, interfereixen en el correcte funcionament hormonal en actuar de forma similar a les pròpies hormones del nostre organisme.

L’altre grup, són filtres físics o de pantalla, principalment el diòxid de titani o l’òxid de zinc. Són substàncies minerals que formen una pantalla sobre la nostra pell que actua reflectint la llum solar. Només aquest tipus de filtres estan permesos en cosmètica econatural certificada ja que no són nocius per a l’ésser humà i ofereixen la protecció més segura. A més ofereixen alguns avantatges importants respecte als filtres químics:

– Al ser substàncies minerals no són contaminants per al medi ambient.

– El seu efecte és immediat, no cal esperar un temps perquè siguin efectius com en el cas dels filtres químics.

– Són innocus i no provoquen al·lèrgies.

para-el-solHi ha altres ingredients, a banda dels filtres solars, que s’inclouen en les formulacions per protegir la pell de les cremades solars, que eviten la deshidratació i actuen suavitzant la pell, com l’Àloe Vera (Aloe Barbadensis extract), la mantega de karité (Butirospermun parkii butter), o l’oli d’alvocat (Persea Gartisima Oil) entre d’altres. També hi ha altres compostos que bronzegen la pell alhora que la protegeixen com són l’oli de pastanaga (Daucus carota Oil) o el de Buriti (Mauritia Flexulosa Fruit Oil).

Pell radiant a l’estiu

En conclusió, un protector solar amb un SPF més alt no ofereix una major protecció contra els raigs UVB. Una vegada que passes l’ SPF 30, la protecció no augmenta de manera espectacular, i un nombre més alt pot donar una falsa sensació de protecció.

Per acabar, uns senzills consells per mantenir la teva pell radiant també a l’estiu.

– Per evitar cremades solars aplica’t protecció solar econatural diàriament en totes les zones que exposis al sol i evita l’exposició al sol a les hores centrals del dia.

– Utilitza roba lleugera que cobreixi la teva pell del sol.

– Beu aigua per mantenir la hidratació que la teva pell necessita per veure’s llisa.

– Neteja el rostre diàriament, a l’estiu suem més i els porus es poden tapar.

– L’exfoliació et permetrà eliminar les cèl·lules mortes de la pell i la seva regeneració.

– Utilitza diàriament una crema hidratant econatural, això mantindrà la hidratació a la pell sense generar excés de greix.

– Evita les begudes gasoses, afavoreixen la cel·lulitis i la deshidratació de la pell.

– Menja aliments ecològics i fes una dieta refrescant que mantingui la pell nodrida i hidratada.

– I sobretot, ensenya als teus fills a protegir-se del sol.